Russinen i västra free agent-kakan

Igår presenterade vi på kmhockey de spelare i västra ettan som ännu står utan bekräftat kontrakt inför kommande säsong. Idag tänkte vi sålla ut guldkornen i den digra listan, de som borde vara allra mest eftertraktade. Bland de en bra bit över 100 spelarna har vi valt ut en femma med målvakt som hade kunnat förstärka alla hockeyettanlag kommande säsong.

Målvakt

Isak Mantler, Lindlöven

Isak ryktas vara klar redan för ett lag högre upp i seriesystemet och det skulle inte förvåna mig. Trots att han endast är 21 år gammal har han redan gjort två kanonsäsonger i Lindlöven som uttalad förstamålvakt. Säsongen 18/19 hade han både bästa räddningsprocent (93,6) och GAA (2,08) i västra fortsättningsettan och under föregående säsong var han i stort sett lika bra. Spelar med ett stort lugn i målet och har ett otroligt stabilt spel med väldigt få misstag.

Backar

Tobias Aronsson, Mariestad

Kom ny till Bois från Växjö J20 säsongen som gick och gjorde stor succé sin första seniorsäsong. Backen med det vassa handledsskottet och den otroligt fina blicken gjorde 11 mål och 20 poäng säsongen som gick och fick med rätta mycket istid säsongen som gick i topplaget. Nu står de allsvenska klubbarna i kö för att värva till sig den talangfulla backen.

Robin Axbom, Nyköping

Provade lyckan i allsvenska Kristianstad säsongen som gick men fick aldrig riktigt chansen att slå sig in och återvände då till Nyköping och lyfte deras lag rejält. Bra blick och teknik, men framför allt en ruggigt bra skridskoåkare. 30-åringen lär sikta mot ett nytt allsvenskt kontrakt men borde annars vara ett jagat villebråd av topplag i ettan.

Center

Douglas Lögdal i matchen mot Huddinge i Allettan.

Douglas Lögdahl, Mariestad

”Dogge” är egentligen för bra för ettan. Gjorde bra ifrån sig i allsvenska Vita Hästen men bröt ändå kontraktet för att komma ”hem” till Mariestad för några år sedan. Där har han fortsatt att prestera med en uttalad förstacenterroll trots konkurrens från en annan väldigt duktig center, Eddie Davidsson. Bra tekare, väldigt bra blick, god teknik och även om han inte är snabbast så är han snabb i vändningarna och med en låg tyngdpunkt vilket gör att han inte är lätt att försvara sig mot. Nu funderar han liksom flera andra av det äldre gardet i Mariestad på om han ska fortsätta eller lägga av. Väljer han att sluta kommer det att vara ett riktigt tungt tapp för playoff 3-laget.

Yttrar

Pelle Hedlund, Grums

Grums har gjort två riktigt bra säsonger i rad nu då de gått till allettan. I stort sett allting framåt de presterat har kommit från deras förstalina där Pelle Hedlund varit den drivande med en poäng per match i snitt. Han kan både spela fram och göra mål och har gjort det så bra att han fick förstärka allsvenska topplaget BIK Karlskoga under slutet av föregående säsong. Kan spela både center och ytter vilket gör honom extra attraktiv. Är mogen för större uppgifter och kommer antagligen välja mellan spel i ett topplag i ettan eller allsvenskan kommande säsong.

Max Lalander, Lindlöven

Så länge Max Lalander var hel så gjorde Lindlöven en riktigt bra säsong. Men han åkte på en rejäl hjärnskakning i slutet av grundserien och när läkarna undersökte honom så hittade de en cysta som spruckit och därmed var säsongen över. Dock ska han vara helt återställd och är han redo att spela så vore det en förstärkning för vilket lag som helst i hockeyettan. Är en riktig målskytt som gör mål ur alla lägen. Säsongen som gick hann han på sina 15 matcher hitta målet hela 12 gånger och det blev 23 poäng och +13 i plus/minusstatistiken.

Lämna ett svar