Silly season: Mariestad Bois

Bois är ett topplag i den västra hockeyettan säsong efter säsong och har ett stort intresse för laget på orten med fina publiksiffror. Man har nått playoffspel sex av de sju senaste säsongerna och föregående säsong stoppade Corona laget från chansen att spela kvalserien. Nu tar man nya tag, kanske med ett till stora delar nytt lag?

Foto: Anna Engström

Placering föregående säsong

Vann västra ettan, trea i allettan södra, kvar i playoff 3 när spelet avbröts.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Tobias Sandberg

2. Melvin Björklund – Ny från J20

Backar

1. Johan Frick

2. Gustaf Malmkvist

3. Tobias Björklund

4. Ludvig Collberg

5. Anton Pettersson – Ny från J20

6.

7.

8.

Forwards

1. Jesper Lindén

2. Lucas Jidenius

3. Adam Willig

4. Philip Elgestål

5. Gustav Persson

6. Herman Lundin – Ny från J20

7. Simon Eriksson

8. Lukas Larsson

9.  Andreas Axelsson – Ny från J20

10.

11.

12.

13.

14.

Spelare som lämnat

Jim Jakobs, b (Borlänge)

Ludvig Karlsson, b (slutar)

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Tobias Aronsson, b

Joel Werner, b

Douglas Lögdal, c

Filip Thörnqvist, fw

Eddie Davidsson, c

Erik Olsson, fw

Linus Engqvist, c

Filip Engqvist, fw

Lukas Söderlund, fw

Oskar Norlöv, fw

Tim Olsson, fw

Bästa värvning

Ingen värvning än

Tyngsta tapp

Jim Jakobs, en stark defensiv back som återvänder till Borlänge som han kom ifrån säsongen innan.

Tre nyckelspelare

Foto: Anna Engström

Tobias Sandberg, mv

Kanske hockeyettans bästa målvakt som trots locktoner från lag högre upp väljer att stanna i ettan och Mariestad Bois. Går in på sin fjärde säsong och har av lokaltidningen utsetts till säsongens bästa Boisare i två. Otroligt hög lägstanivå och så gott som omutlig när han är som bäst. Står alla matcher han vill.

Foto Anna Engström

Johan Frick, b

Inte den som syns mest i poängprotokollet men väldigt stark defensivt. Följsam, läser spelet bra och gör alltid ett stenhårt jobb. Assisterande kapten som fick vara ordinarie kapten när Filip Thörnqvist saknades. Egen produkt som krigar hårt för klubbmärket.

Foto: Anna Engström

Jesper Lindén, fw

Med givetvis för sina 21 mål under föregående säsong, men minst lika mycket för sin attityd och sitt hårda jobb. Driver alltid på kassen och ger alltid järnet i hemjobbet. Hade allsvenska anbud men stannar ändå för Bois satsning mot allsvenskan.

Kommentar om sillyn så här långt

Än så länge inga stora förändringar, men det är fortfarande många tunga namn som ännu inte förlängt. Det kan komma att bli en stor generationsväxling i Bois inför säsongen som kommer om spelare som Filip Thörnqvist, Eddie Davidsson och Douglas Lögdahl väljer att lägga av.

Lämna ett svar