Fahlström siktar mot Allsvenskan

Foto: Lasse Jansson

Ifjol rankades Nyköping som en av den västra seriens stora favoriter. Sörmlänningarna missade dock Allettan med sju poängs marginal och fick nöja sig med att spela i vårettan, en serie som man vann före lokalrivalen Linden. Inför säsongen 20/21 så har Nyköping tappat flera viktiga kuggar men målvakten Daniel Fahlström är en av de som väljer att stanna kvar i Nyköping.

Du blir kvar i Nyköping, hur känns det ?
Ja det stämmer det känns bra, jag känner att jag har mer att ge än vad som gjordes förra säsongen.

Ni var ett tippat topplag den gångna säsongen. Vad gick fel?
Ja precis det var vi. Det som jag tror felade vad konstruktionen i lagbygget. Vi hade väldigt mycket skickliga spetsspelare och väldigt få rollspelare. När laget bara präglas av poänggörare så blir det svårt att få ihop en grupp och spelare kommer bli missnöjde med vilka roller som de får ta. Dock så tappade vi många utav de tilltänkta rollspelarna redan under försäsongen.

Vad tror om Nyköping den kommande säsongen?
Jag tror att lagbygget kommer vara mer homogent i år. Mindre spets men med mer tydliga roller. Det handlar om att alla köper sin roll och vill bidra med det som dom är tilltänkta att göra. 

Vad har du för personliga mål ?
Mitt mål med karriären är att komma så högt upp i seriehierarkin som möjligt. Just därför valet föll på Nyköping. Jag tror starkt på laget inför kommande säsongen, men om möjligheten skulle dyka upp för mig så har jag en out i kontraktet för spel i allsvenskan eller högre. Det tror jag inte jag skulle fått i de andra klubbarna som var aktuella för mig.

FAKTA Daniel Fahlström
Född 25 juni 1995
Position: Målvakt
Längd: 184 cm
Vikt: 79 kg
Skjuter: Left
Moderklubb: Trångsunds IF
Övriga klubbar: Haninge, Huddinge
Statistik: https://www.eliteprospects.com/player/396/daniel-fahlstrom

Lämna ett svar