Silly Season: Borlänge HF

Borlänge Hockey har de senaste åren prenumererat på placering i toppen av tabellen. Dalalaget har dessutom spelat kval till Hockeyallsvenskan två gånger de senaste fyra åren. Den gångna säsongen placerade man sig tvåa i grundserien och tvåa i Allettan Norra. Tack vare andraplatsen i Allettan så stod man över den första playoffrundan och i den andra åkte man ut mot Visby med 2-1 i matcher.

Placering föregående säsong

Tvåa i västra ettan, tvåa i Allettan norra, slogs ut i playoff 2.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Alexander Johansson
2. Victor Eriksson

Backar

1. Ludvig Östman
2. Jim Jakobs – Ny från Mariestad BoIS
3. Kasper Lindqvist
4. Marcus Björk
5. Oliver Jans – Ny från J20
6. André Dahlqvist – Ny från Lindlövens IF
7. Olle Strandell
8. Viktor Bemström

Forwards

1. Casper Östberg – Ny från J20
2. Mikael Hansson
3. Emil Lind – Ny från Södertälje SK
4. Rikky Hanspers
5. Patrik Elfsberg
6. Markus Persson
7. Sebastian Thors
8. Daniel Nilsmats
9. Jacob Thor
10. Alexander Pettersson – Ny från Hudiksvalls HC
11.
12.

Spelare som lämnat

Jonas Halvarsson, b (Klubb ej klar)
Alexander Wadlund, b (Klubb ej klar)
Lucas Byhlin, b (Östersunds IK)
Matej Galbavy, fw (Nybro Vikings)
Robin Byström, fw (Klubb ej klar)
Ludwig Månegarm, fw (Hallstahammar)
Christian Blomqvist, fw (Huddinge)
Philip Norberg-Aspnäs, fw (Kalix)
Erik Johansson , fw (Klubb ej klar)

Spelare från föregående säsong där status är oklar

Oliver Erixon, fw

Bästa värvningen

Emil Lind, fw
21-årigen kommer närmast från Södertälje SK i Hockeyallsvenskan. Som junior var Emil en poängproducerande spelare men under sin första seniorsäsong fick han en mer undanskymd roll. Nu kliver han ner en nivå och nog är sannolikheten stor att den unge forwarden kommer göra avtryck i moderklubben.

Tyngsta tappen

Matej Galbavy, fw
Den rivige slovaken hade till en början svårt att hitta rätt i Borlänge. Men efter att ha parats ihop med gamle vännen Mikael Hansson så började Galbavy leverera. 14 mål och 21 assists på 39 matcher blev 21-årigens facit. Borlänge tappar inte bara en poängspelare utan även en karaktärsspelare som är expert att krypa under skinnet hos motståndarna.

Tre Nyckelspelare

Alexander Johansson, mv
Delade till en början på målvaktssysslan med Victor Eriksson men när Eriksson blev långtidsskadad i början på oktober så växte Alexander Johansson till en av ettans bästa målvakter. Trots flera anbud valde den 22-årige Hv-produkten att stanna i Borlänge ytterligare en säsong.
Patrik Elfsberg, Fw
Förra sommaren vände Elfsberg tillbaka till Borlänge efter två säsonger i Hudiksvall. Att han skulle återfå C:et på tröjan var för tränare Gustafsson givet. 25-åringen blev hjärtat i Borlänges fruktade förstakedja där målkungen Markus Persson och speedkulan Jacob Thor var de andra två länkarna. Elfsberg gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären trots att han missade playoffmatcherna på grund av skadan han drabbades av i Allettans sista match.
Markus Persson, Fw
Hela ettans mål och poängkung är givetvis en viktig kugge i Borlänge. 39 mål och 24 assists på 34 matcher är helt fantastiskt. Lägg där till att Persson missade sju matcher under hösten på grund av avstängning.

Kommentar om sillyn så här långt

BHFs sportchef Mattias Bergdahl har inte legat på latsidan. Truppen är nästintill fulltalig. Endast en eller möjligen två forwards saknas innan truppen spikas. Bland frågetecknen finns nyttige centern Philip Norberg-Aspnäs och tuffe backen Alexander Wadlund som ännu inte förlängt sina avtal. Känslan är att Borlänge lag känns mer komplett inför denna säsong än vad det gjorde för ett år sedan.

Lämna ett svar