Joel om oväntade klubbvalet

Foto: Marie Nordström

Joel Källström Englund var en del av Hudiksvall som tog sig hela vägen till playoff 3 under den avbrutna säsongen men fick inte förlängt när en ny trupp skulle formas. Många trodde då att han skulle återvända till topplaget Borlänge som han kom ifrån, men han överraskade och valde istället att gå till intressant satsande Forshaga istället.

Hur skulle du beskriva din säsong i Hudiksvall, både personligen och för laget?

Personligen lite upp och ner. Jag fick spela hyfsat mycket, men jag kanske inte fick ut det jag ville få ut, som jag fick i Borlänge. För lagets del gick vi ju till playoff 3 och sedan blev säsongen ju avbruten., så vi måste vara nöjda. Vi nådde de målen vi satt upp så det var godkänt.

Som du nämnde så avbröts säsongen mitt under playoff 3, hur kändes det där och då?

Känslan var att vi si skulle åka hem till Hudik och spela två matcher och jag trodde vi skulle kunna ta det. Sedan var jag lite inställd på att det skulle avbrytas, SHL skulle ju inte spela slutspel så varför skulle vi då fortsätta spela? Så det var inte otippat.

Hur kom det sig att det inte blev en fortsättning?

Nya sportchefen ville inte förlänga kontraktet helt enkelt, antagligen i samråd med tränarna. Men jag har inte fått någon förklaring till varför egentligen.

Många trodde nog att du skulle återvända till Borlänge, men istället blir det Forshaga för din del. Hur har tankarna gått?

Jag har haft lite olika förslag och jag funderade lite fram och tillbaks vad jag ska ta för väg. Men jag ville prova Forshaga för att det var något nytt. Jag tror de har något bra på g, de vill uppåt och det kan vara kul att vara med på något sådant. Det är ju inte något uttalat topplag men på väg upp, och det är inspirerande att hur långt det kan bära. Sedan är min gamla tränare från Borlänge Dennis Hall där också, och han har ringt och pratat och de har ett bra upplägg.

Vad är det i upplägget som tilltalar dig?

Att det är väldigt seriöst med myckt fys och så. Dennis är en ambitiös tränare och bra träningsdos. Sedan har de ett spelsystem som kommer passa mig och jag vet vad jag får av tränaren.

Så att Dennis Hall tränar Forshaga hade stor roll i ditt val av lag?

Ja absolut. Jag vet inte så mycket om Forshaga egentligen, men han presenterade vad han vill och han är seriös, ambitiös och en ung tränare som vill framåt så jag tror det blir bra.

Har han sagt något om vilken roll han vill se dig ta?

Inte så, men jag tror att Dennis ser på mig som i Borlänge, så jag hoppas och tror jag får den rollen jag hade där. Men vi har inte pratat roll egentligen utan det är upp till mig att prestera. Presterar man bra så går det bra.

Vad får Forshaga när de värvar dig?

En hårt arbetande forward som kan göra lite poäng.

Vad tror du om Forshaga inför kommande säsong?

Utan att veta, så känns det som att vi ska komma topp 5 och nå en alletta och väl där kan det mesta hända. Känslan är att de ska bygga lite yngre och det är positivt att ha spelare som vill framåt.

Vad har du för personlig målsättning med säsongen?  

Att komma till Forshaga och producera och hjälpa laget att ta sig till allettan. Spelar inte så stor roll det går för mig det viktiga är att det går bra för laget.

Lämna ett svar