Nye Lindenmålvakten siktar mot Allettan

Den första april i år lämnade målvakten Christoffer Hanning tabelljumbon Surahammar till förmån för Linden. 25-åringen från Linköping har hunnit med att spela fem säsonger i Hockeyettan i tre olika klubbar. Nu väntar alltså en ny utmaning i Allettansatsande Linden från Eskilstuna.

Christoffer Hanning i Sura hemmatröja, foto: mhockey.se

Berätta om ditt år i sura ? Vad tar du med dig därifrån ?
Det var ett ganska turbulent år tyvärr. Stor spelaromsättning och dåliga resultat fick tyvärr symbolisera säsongen. Fanns positiva bitar också såklart, jag fick chansen till mycket matcher och sen är det inte alla som fått spela med Conny Strömberg heller, en riktig profil måste jag säga. Men jag tar absolut med mig den tuffa matchningen, ibland upp till 3 matcher i veckan, där jag verkligen fick träna på att behålla mitt fokus och att ladda om snabbt emellan matcherna.

Christoffer Hanning i bortamatchen mot Borlänge , foto: mhockey.se

Nu väntar spel i Linden, hur känns det?
Det känns jättebra. Det känns som att föreningen har ambitioner som är förenliga med vad jag själv vill. Jag ser oerhört mycket fram till nästa säsong, och att få dra på mig Linden-tröjan!

Linden har sagt i media att man vill vara med i Allettanracet. Hur ser du på det ?
Det ser jag enbart positivt på. Man var nära redan förra säsongen som nykomlingar så i år är det inget snack, vi ska till Allettan!

Vad har du för personlig målsättning ?
Min personliga målsättning är att jag vill ta nästa steg och kunna leva på min hockey.

Hur ser du på kampen om spaden med Anders Olsson ?
Det ska bli jättekul att kampera ihop med Anders. Han spelade grymt bra i princip hela förra året vilket var kul att se. Vi är bra kompisar sen innan så jag ser verkligen fram emot att ta upp kampen med han nästa säsong. Tror vi kan sporra varandra riktigt bra!

FAKTA CHRISTOFFER HANNING
Född 3 maj 1995
Position: Målvakt
Längd: 190 cm
Vikt: 81 kg
Skjuter: Left
Moderklubb: Linköpings HC
Övriga klubbar: Nyköping, Malmö Redhawks, Borlänge , Hedemora, Malung, Skedvi/Säter, Köping, Surahammar
Statistik: https://www.eliteprospects.com/player/44082/christoffer-hanning

Lämna ett svar