De främsta värvningarna i västra!

Silly season är långt ifrån över, men den har ändå kommit så långt att det kan börja bli dags att göra en avstämning över jur det ser ut just nu. Detta tänkte jag göra genom att lista lagens bästa värvningar så här långt, och sedan försöka mig på att ge er en topplista över de tio starkaste värvningarna så här långt. Vi börjar som vanligt med den västra ettan.

Mariestad

Mariestad har bestämt sig för att ta ett omtag efter den mindre lyckade säsongen och har därför gett sig ut på marknaden för att hitta ny pusselbitar som kan stärka laget. Fem nya spelare har redan tillkommit och fler lär det bli. Av de nya så är det en trio som redan bevisat sig och får räknas som de kanske vassaste på förhand. I backen Viktor Nilsson Westlund så har man hittat en spelskicklig back som är duktig i powerplay och kommer kunna leverera pucken till spelare med fart och därmed ge bra skjuts i anfallsspelet. Offensivt så har man plockat in tvåan i ettans målliga säsongen som gick, Adam Karlsson. Många av sina 25 kassar kom efter snabba omställningar från den snabbe yttern, men han håller sig också gärna framför mål och styr in puckar. Kevin Engvall, är den tredje beprövade värvningen, kanske ettans allra vassaste skridskoåkare. Han kan på egen hand sysselsätta ett helt försvar och är vass i omställningsspelet.

Tranås

Tranås har inte hunnit så långt i sitt lagbygge, men två intressanta nyförvärv har man ändå gjort. Jesper Hultberg är en riktig klasspelare på ettannivå, som tyvärr varit väldigt skadeförföljd under åren. Men en spelare som är stor och tung och stark på puck. Får han bara vara hel så kommer han kunna vara en spets i laget. Alexander Ternblad är kanske inte lika spektakulär och vass, men en otroligt nyttig spelare som klarar av spelet i alla zoner på ett bra sätt. Var assisterande kapten i Skövde och bör också kunna bidra med ledaregenskaper.

Dalen

Dalen har varit mycket mer aktiva på marknaden än man brukar vara. Som vanligt handlar det om spelare som hämtas från HV71:s J20-lag, denna gång är det intressantaste nyförvärvet därifrån Alexander Sandberg, som man lånade stora delar av säsongen som gick och som på 32 ettanmatcher gjorde 18 poäng. Största talangen man plockar in kanske ändå inte är en HV-junior. För från Oskarshamns J20-lag så har man lyckats knyta till sig Liam Svensson, en stor och stark center som piskade in hela 60 poäng i Nationell förra säsongen, och med det kom han sjua i hela poängligan. Men Dalen plockar inte bara in ung talang. Från Borås får man in värdefull rutin i form av backen David Rosander. 22-åringen har bland annat gjort 9 SHL-matcher med Leksand, och är en spelskicklig back som kommer göra stor nytta.  

Lindlöven

Lindlöven har mest förlängt med spelare, men från Borlänge hämtar man en back som jag tror kommer kunna få ett riktigt genombrott säsongen som kommer.  Elias Lustig är en spelskicklig back med bra skridskoåkning, och just såna brukar kunna få bra utväxling i Lindlöven.

Forshaga

Forshaga lyckades landa fyra riktigt tunga värvningar förra säsongen, och stämmer ryktena så kommer laget att plocka in flera vassa pjäser även denna säsong. En riktigt spetsvärvning har man redan offentliggjort, och det är Pelle Hedlund. Pelle är en klasspelare på ettannivå, och har inte gjort bort sig när han fått chansen i allsvenskan heller. Där har man en förstacenter att bygga en stark enhet kring. Man har också fått tillbaka Eric Forsberg i målet, en bra ettanmålvakt som återvänder efter en sejour i Skövde och Tranås.

Mjölby

Mjölby har jobbat hårt med sitt lagbygge och har kommit väldigt långt. De flesta värvningar kommer dock från juniorhockeyn, och där är nog David Lindholm det mest intressanta. Men det är också några etablerade kort som tillkommit, och den som sticker ut är verkligen backen Christopher Lynch som inte gjorde bort sig i Karlskrona men som ändå fick lämna när de behövde göra en make over. Där har man en defensiv klippa man saknat tidigare. Dessutom gillar jag värvningen av målvakten Mike Sjöberg som gjorde det riktigt bra i bottenlaget Segeltorp säsongen som gick. Där kan man få ett lyft på sista utposten.

Surahammar

Surahammar lider av ekonomiska problem och har inga pengar att värva för. Med det som utgångspunkt tycker jag man fått till ett intressant lagbygge där man faktiskt också lyckats plocka till sig några intressanta spelare från andra klubbar. Lukas Henze var en stor talang som spåddes en fin karriär, något som kanske inte riktigt blivit sann, men visst är det en bra spelare på ettannivå med bra skridskoåkning och intensitet i spelet. Från tvåanlaget Kumla har man också fått in deras skyttekung Viktor Greveback, som pryglade in hela 53 poäng säsongen som gick.

Borlänge

Borlänges svaga ekonomi genomsyrar deras lagbygge, där de bara har en enda spelare som är äldre än 22 år! Så det blir ungt och oprövat i Borlänge ishall i vinter, men givetvis finns det ändå spelare att lyfta fram. Joel Myrberg Andersson är en spelare som vänder åter till Borlänge efter en utflykt till Nyköping, han kommer få en större roll denna gång och många hoppas nog på en fin utveckling på honom. Tim Palmberg är ett annat intressant nyförvärv som gjorde bra med poäng i bottemlaget Vännäs, kan han utöka den målskörden denna säsong?

Skövde

Skövde har ännu inte gjort något nyförvärv, och frågan är om de ens kommer till spel kommande säsong eller om ekonomin fäller dem.

Mina topp 10-värvningar i västra ettan

  1. Pelle Hedlund (LW/RW), från Comet Halden till Forshaga
  2. Jesper Hultberg (C/W), från Krif till Tranås
  3. Adam Karlsson (LW), från Surahammar till Mariestad
  4. Viktor Nilsson Westlund (D), från Tranås till Mariestad
  5. Kevin Engvall (LW), från Kristianstad till Mariestad
  6. David Rosander (D), från Borås till Dalen
  7. Christopher Lynch (D), från Karlskrona till Mjölby
  8. Alexander Sandberg (LW), från HV71 J20 till Dalen
  9. Liam Svensson (C), från Oskarshamn J20 till Dalen
  10. Eric Forsberg (G), från Tranås till Forshaga

Lämna ett svar