Piteå och Hudiksvall tog sista kvalserieplatserna!

Det blev Piteå och Hudiksvall som drog det längsta strået när de igår spelade den femte och avgörande matchen. Boden och Tranås var hela tiden på efterkälken under matchen och fick se sig besegrade av ett för dagens starkare motstånd. Därmed kan vi konstatera att det blir Kristianstad, Vimmerby, Halmstad, Väsby och då Piteå och Hudiksvall som spelar kvalseriehockey närmaste månaden.

Själv såg jag slutet av första och hela andra och tredje perioden av Piteå-Boden (var upptagen tidigare på dagen) och tyckte att bilden jag fått från tidigare matcher i matchserien höll i sig. Det var Piteå som hade mer fart i spelet, medan Boden var tunga och försökte mala ner Piteå. Men Boden kom aldrig tillräckligt nära, utan Piteå spelade sig med ett bra passningsspel ur pressen och kunde på så sätt komma i spelvändningar. Två av dessa resulterade också i mål, och det måste svida lite extra att det var Linus Hedman som gjorde dem båda. Ni vet kvicksilvret som förra säsongen spelade i Boden i en brunkarroll, men som inför säsongen bytte till Piteå och där har tagit stora kliv och blivit en av ettans allra främsta poänggörare. Boden skulle behövt lite mer av Hedmans speed i laget för att kunna matcha Piteå bättre. Boden får trösta sig med att de vann läktarkampen, men på isen var 4-2-segern odiskutabel. Jag tror faktiskt inte att Piteå blir någon slagpåse i kvalserien, laget känns mer komplett denna säsongen jämfört med den förra, då man levde mycket på firma Högberg-Isaksson.

***

Matchen mellan Hudiksvall och Tranås har jag inte sett annat än highlightsen av, men av rapport från en jag litar på så var det en rättvis seger. Storstjärnan Christoffer Jansson klev fram och gjorde både 1-0 och 2-0, och det var som jag skrev inför, att Hudiksvall har spetsen och erfarenheten som krävs för att vinna matchen. Då jag också tippade rätt på Piteå så återupprättade jag i alla fall lite heder efter debaclet senast.

***

Hur gick det nu i semifinalerna om man jämför med hur jag tippade?

Kristianstad-Sundsvall

Mitt tips: 3-1.
Blev: 3-1
Mitt i prick!

Hudiksvall-Tranås

Mitt tips: 3-2.
Blev: 3-2
Mitt i prick!

Vimmerby-Troja

Mitt tips: 3-1
Blev: 3-0
Rätt nära ändå.

Piteå-Boden

Mitt tips: 3-2
Blev: 3-2
Mitt i prick!

Halmstad-Karlskrona

Mitt tips: 2-3
Blev: 3-1, helfel. Att jag inte lär mig att inte underskatta Halmstad…

Lindlöven-Väsby

Mitt tips: 1-3
Blev: 0-3
Rätt nära ändå.

Tre stycken matchserier exakt rätt och två nästan rätt, det måste ju ändå anses som att jag får godkänt med tanke på att detta nog var den mest svårtippade semifinaluppställningen någonsin?  Snart kanske man får kalla sig expert istället för hobbybloggare! 😉

Lämna ett svar