Så tror jag lagen väljer till kvartsfinalerna!

Nu är det klart att det blir Kalix och Borås som går vidare från playin-duellerna, och därmed så är det dags att spekulera i hur jag tror att lagen kommer välja i till kvartsfinalerna. I normala fall så finns det några val som känns rätt givna, men denna säsong så känns det betydligt mer ovisst. Det är en mängd faktorer som väger in när lagen väljer, givetvis det sportsliga, alltså att man väljer det lag man tror man har störst chans att slå ut. Men för många lag så är också ekonomi en viktig del i beslutet, speciellt i dessa tider då många föreningar har det tufft ekonomiskt. Sedan kan jag tycka att lag ska välja på ett vis, men det är inte säkert (eller ens troligt) att lagen väljer enligt mitt tycke och smak. Men här tänkte jag försöka sätta mig in i sportchefernas hjärnor och försöka förutse hur lagen kommer att välja.

1.      Halmstad

Kan välja på:
Kalix
Borås
Strömsbro
Troja
Vallentuna
Visby
Tyresö/Hanviken
Mariestad

Väljer: Vallentuna

Hade jag fått bestämma hade jag valt Borås, de imponerade verkligen inte i playinspelet mot Alvesta, ja de har inte imponerat under hela säsongen egentligen. Men då Halmstad gått ut i Hallandsposten och sagt att de inte kommer välja ett vårserielag så får man väl tro dem. Och utanför vårserielagen så är det Vallentuna som är lägst rankat, och det är även det lag som känns lättast. Visserligen är det en bit att resa, men inte alltför långt och då man sportsligt sett bör vinna tämligen komfortabelt så känns detta som ett logiskt val.

2.      Lindlöven

Kan välja på:
Kalix
Borås
Strömsbro
Troja
Visby
Tyresö/Hanviken
Mariestad

Väljer: Strömsbro

Då Kalix slog ut det enklaste motståndet, Falun, och det är för långt att resa till Kalix, så faller valet på det näst enklaste, Strömsbro. Det är en smidig resa, och ett lag som man säkert ser sig som favoriter emot.

3.      Tranås

Kan välja på:
Kalix
Borås
Troja
Visby
Tyresö/Hanviken
Mariestad

Väljer: Borås

Jag var inte imponerad av Borås insatser så här långt under säsongen, och jag tror inte att man skrämt upp Tranås Phil Horsky heller. Dessutom ligger Borås inom bekvämt reseavstånd, och därmed är valet biff.

4.      Boden

Kan välja på:
Kalix
Troja
Visby
Tyresö/Hanviken
Mariestad

Väljer: Kalix

Det mest givna valet ever. Kort resa, överkomligt motstånd, jag tror att Boden jublade när Kalix gick vidare.

5.      Sundsvall

Kan välja på:
Troja
Visby
Tyresö/Hanviken
Mariestad

Väljer: Tyresö/Hanviken

Har god minnen från slutspel mot Tyresö/Hanviken från förra säsongen då man var underdog men ändå komfortabelt slog ut 08-laget. Denna säsong är det de själva som är bättre placerade, och det gör att de har ytterligare ett mentalt underläge. Därför så talar det sportsliga för detta valet, men även ekonomiskt är ju detta det billigaste och smidigaste alternativet.  

6.      Karlskrona

Kan välja på:
Troja
Visby
Mariestad

Väljer: Visby

Visby är ett lag man känner väl och som man slog två gånger om tämligen bekvämt under allettan. Visby är dessutom formsvaga, och enda anledningen till att de inte blivit valda före Karlskronas valomgång är att de ligger så dumt till så resan blir dyr. Men Karlskrona har pengarna och behöver inte ta med den dyra resekostnader i beräkningen, utan kan gå strikt sportsligt, och då är Visby ett givet val.

7.      Väsby

Kan välja på:
Troja
Mariestad

Väljer: Troja

Trojas säsong är inte bra, de missade allettan och vårserien vann de visserligen, men utan att imponera. Man spelar alldeles för omständligt och har inte glänst en enda match i princip denna säsong. Inte en seger i grundserien mot allettanmotstånd, och vårettanspelet har inte heller bjudit på något stort lyft. Att de inte blir valda tidigare beror nog mest på att namnet Troja inger respekt. Alternativet Mariestad faller nog bort då de även om de inte briljerat direkt, så har de ändå glimtat till stundtals och spelat riktigt bra ishockey. Risken är att det erkänt starka hemmalaget får till några såna matcher i rad, och då kan man illa kvickt vara utslagna.

8.      Dalen

Får: Mariestad

Kan inte välja, utan får laget som blir över, Mariestad.

Lämna ett svar