Playin lever!

Såväl Kalix som Alvesta lyckades igår vinna match två i playinmötena mot Falun och Borås och därmed så lever båda playinmötena till den tredje och helt avgörande matchen i eftermiddag. Men hur var matcherna och vilka tar hem den tredje och avgörande matchen idag? Här är min syn!

Jag såg båda matcherna parallellt, vilket har sina svårigheter men som ändå ger en helt ok bild av matchbilderna. Och det var några saker som var väldigt tydliga, och vi börjar väl med mötet mellan Borås och Alvesta…

Förra säsongen var Borås ett riktigt krigarlag. Det syntes speciellt i slutspelet där man gav Boden en ordentlig match i kvartsfinalen, en fysisk holmgång som kunde ha slutat hur som helst. Av det kunde vi inte se något av i Borås under denna match. Visst har de ett par spelare som inte backar, jag tänker främst på Albin Storm och Robin Höglund, men de som fick mest istid, de finska spetsvärvningarna, verkade alla vara gjorda av glas och undvika allt vad närkamper hette. Visst är de skickliga spelare, men hade de kommit upp ens i närheten av den vilja som Alvesta visade upp så hade de vunnit denna drabbning. För medan Alvesta krigade som djur, täckte skott, gav allt i varje närkamp och såg till att krypa in under skinnet på Boråslaget, så illustrerades Borås inställning bäst av när 6-4-målet föll i tom kasse. En Alvestaspelare skjuter från blå, då lyfter en Boråsback på skridskon för att slippa bli träffad av pucken och pucken går in i det öppna målet istället. Borås må vara det skickligare laget under matchen, men man förlorar på att inte vara beredda på att offra lika mycket som Alvesta gjorde. Och skickligheten kanske kan göra att de vinner idag, men Borås skrämmer inte någon framtida motståndare, det är alldeles för mjukt.

Alvesta ska ha desto mer cred för sin insats. De visade vad ett LAG kan göra mot en bättre motståndare. Men man kan inte säga att de saknar individuell skicklighet. Hampus Andréen och Viktor Lindman visade upp fina kvaliteter och deras 1-2-mål var ögongodis. Även Ebbe Fjellström, Otto Henell och William Wennström visade upp kvaliteter som borde locka större lags intresse till kommande säsong.

Hur slutar det då idag? Går man på skills så vinner Borås, men går man på inställning så blir det knockoutseger för Alvesta. Jag tror att Alvesta ändå drar det längsta strået, 3-4.

***

Mötet mellan Kalix och Falun var länge en helt öppen historia, men i den tredje perioden så kopplade ändå Kalix ett grepp och kunde väl vinna rättvist sett över 60 minuters spel. Men man måste ändå tycka synd om Falun, för Kalix 2-1-mål ser verkligen ut att vara hög klubba. Eller vad tycker ni?

Klipp från hockeyettan play.

Det kan ha varit det målet som avgjorde denna matchserie, för så pass tajt var matchen. Kalix var det lite skickligare laget, det bredare laget, det lite tyngre laget. Men Falun visar verkligen upp en riktig lagmoral och ser verkligen till att tvinga Kalix att göra sitt yttersta för att vinna matcherna. Och det är riktigt roligt att se unge Charlie Forslund på isen. 17-åringen visar ingen respekt alls för sina äldre och mer rutinerade motståndare och gjorde 1+1 i matchen. Just den kedjan, med bröderna Haglund och Forslund, samt rutinerade och skicklige Patrik Elfsberg betyder massor för Falun, och måste leverera för att Falun ska ha en chans i eftermiddag.

Kalix var det mycket transatlanterna mycket kretsade kring. Conner Jean gjorde två mål och Stevie O´connor ett och de var inblandade i det mesta av Kalix anfallsspel.

Hur slutar denna playinmatch då? I den tredje perioden såg Falun rätt möra ut, det talar för att de kommer ha det minst lika tufft i eftermiddag. Därför vinner Kalix med 3-1.  

Lämna ett svar