Betyg på lagen i norra!

I den norra ettan så har det gått rätt mycket som förväntat, så därför blir spridningen i betyg inte speciellt stor. Men här är de i alla fall!

1.      Hudiksvall

Betyg: 4

Höga toppar också en del dalar. Så kan man sammanfatta Hudiksvalls grundserie, där man till slut stod som segrare. Men ärligt talat så kanske det också blev en seger då konkurrenterna inte riktigt lyckades få till kontinuitet i sitt spel och att de därför gick på en del minor de inte borde ha gått på. Men i sina bästa stunder så spelade Hudiksvall en lysande och fartfylld ishockey som är underhållande att se på. Och de var konsekventa nog med det för att vinna serien, något jag trodde de skulle få svårt för med tanke på alla nya in.

Christoffer Jansson vann poängligan i norr. Foto: Oliver Åström, Kalix

2.      Boden

Betyg: 3

Boden var mina favoriter att vinna allettan norra, då man behållit en stark stomme och förstärkt den med några riktiga ess i Emil Lindblom och Jesper Ylivainio. Nu blev man tvåa efter att ha gjort en sämre match på slutet, men jag förstår att det kan vara svårt att tända till när man inte har mer än äran att spela för egentligen, det är det fler lag som haft problem med. Men man spelade ett stabilt lagspel under stora delar av säsongen och förtjänar godkänt, även om jag hade högre förväntningar på de invärvade stjärnorna.

3.      Sundsvall

Betyg: 4

Visserligen hade man en rätt rejäl dipp i mitten, men inledningen och avslutningen på grundserien var riktigt stark från Sundsvalls sida. Laget spelar en rejäl ishockey med mycket fysik och kraft, och när de är påkopplade är det ruskigt jobbiga att möta. Man har besegrat alla norr-allettanlag, Piteå dessutom två gånger, och att komma trea i tuff konkurrens är riktigt starkt, bättre än den fjärdeplats jag tippade laget på.

4.       Piteå

Betyg: 3

Piteå slutar först på en fjärdeplats (jag tippade dem trea), men man är bara fyra poäng efter seriesegrarna och då ska man ha godkänt. Inledde med två överraskande förluster första tre matcherna, men sedan har man ändå presterat på en bra nivå över hela grundserien.  

Jacob Hansson Geidon ledde sitt Kiruna till allettan. Foto: Oliver Åström, Kalix

5.      Kiruna

Betyg: 4

Hade en strid in i slutomgången med Strömsbro om den sista allettanplatsen, men i näst sista omgången slog man Strömsbro rättvist med klara 4-1 och det räddar ett bra betyg. Jag trodde att man inte skulle räcka hela vägen, men det gjorde man.

6.      Strömsbro

Betyg: 2

Det kan tyckas hårt att ge en tvåa när jag tippade laget som femma. Men det var sättet man missade allettan på som ger det svaga betyget. För när allting skulle komma att avgöras så visade man upp ett rent ut sagt genomsvagt spel. Man var inte ens nära att slå Kiruna i nyckelmatchen i näst sista omgången, och man förlorade i sista omgången mot ett Kalix som hade absolut noll att spela för medan man själva hade allt. Nej jag tror de själva också är besvikna över den missade allettanplatsen.

7.      Kalix

Betyg: 3

Förväntningarna på ett klart försvagat Kalix var ungefär där de hamnade. Jag tippade dem sjua med en bit såväl upp som ner, och det var också där man hamnade. Att det var ett budgetlag syntes alltså såväl i truppen som i tabellen.

8.      Clemensnäs

Betyg: 3

Jag tippade Clemensnäs åtta, de kom också åtta. De rutinerade spelarna man plockade in från främst Piteå lyfte laget från den absoluta botten, men inte så mycket mer.

9.      Vännäs

Betyg: 3

Ett bättre Vännäs trodde jag det skulle bli och ett bättre Vännäs blev det också. Nia med marginal ner till Övik var precis som förväntat.

10.  Örnsköldsvik

Betyg: 3

Örnsköldsvik har gjort några riktigt bra insatser, men generellt så har det unga laget (som väntat) inte riktigt räckt till. VI får se om de repar mod till vårserien.

Lämna ett svar