Ingen bra helg för serieledarna!

En hektisk helg är till ända, både sett till antalet matcher, men också för egen del. Men nu har jag i alla fall hittat lite tid för att summera helgens matcher, och det var en sak som verkligen stack ut: Det var ingen bra helg för serieledarna!

Tre serieledare kom till spel i helgen, och samtliga tre förlorade! Mariestad åkte till Tranås och gjorde en riktigt bra förstaperiod, men rasade sedan totalt och förlorade med 6-1. Väsby gjorde också en helt ok förstaperiod mot Tyresö/Hanviken och ledde med 1-0, men fick sedan samma ras som Mariestad och förlorade med 5-1. Och till sist så åkte tidigare så oerhört defensivt stabila Karlskrona på en förlust mot Kristianstad med 5-3. Förlusterna innebar dessutom att både Mariestad och Väsby tappade sina serieledningar, medan Karlskronas hänger på en skör tråd (en poäng). Frågan är om förlusterna är ett resultat av att man har svårt att tända till, eller om det är ett utslag av att man inte är bra nog. Det man kan konstatera i alla fall är att Mariestad och Väsby har skaffat sig varsitt spöklag, då Tranås nu spöat Mariestad båda matcherna medan Väsby förlorat mot Tyresö/Hanviken båda. Det visar också att såväl Tranås som Tyresö/Hanviken blir att räkna med!

***

I den södra ettan så säkrade Krif en plats i allettan via en seger mot Alvesta med 4-2. Därmed är fiaskot för Trojas del fullbordat. Laget som de senaste 15 åren har legat fler säsonger i allsvenskan än i ettan har inte spelat på så låg nivå på bra många år, och det med ett lag som visserligen är nerbantat lönemässigt, men som ändå är med i toppen av löneligan i hela ettan. Det går inte kalla det för annat än ett gigantiskt fiasko, men samtidigt så kanske det är bra för laget. Nu får man chansen att bygga upp självförtroendet mot lag man bör slå sju dagar i veckan och sedan komma fulladdade med självförtroende till slutspelet drar igång. Sedan att det knappast kommer bli speciellt attraktivt att gå och se lag som Tyringe och Segeltorp för Trojaborna är en annan fråga.

***

I den norra ettan så tappade Kiruna viktig mark i jakten på allettanplatsen. I en match med en spektakulär avslutning mot Clemensnäs (3-3 av Clemensnäs 57,37, 3-4 av Kiruna 58,00 och 4-4 av Clemensnäs 58,51) så förlorade Kiruna med 5-4 efter sudden. Nu är det inte kört ändå i kampen med Strömsbro, men nu kan man inte nå dit av egen kraft, utan hoppas på att få hjälp av Sundsvall eller Kalix, samtidigt som man givetvis måste ta tre poäng när lagen möts i näst sista omgången, nu på lördag.

Lämna ett svar