Imponerande Karlskrona och Troja fortsätter hitta sätt att förlora

Igår så hade jag fokus på de två matcherna i söder, då det var två matcher som handlade om streckstriden. Dels så såg jag Karlskrona stå för en imponerande insats i derbyt mot Krif, dels såg jag Troja ännu en gång lyckas hitta ett sätt att förlora en match man dominerade.

Som ni säkert vet är Krif och Troja de två lag som gör upp om den sista allettanplatsen i söder. Båda hade riktigt svåra uppgifter igår, då Krif mötte serieledande Karlskrona, medan Troja tog sig an tabellfyran Vimmerby. Då Krif sitter i förarsätet i racet så hade Troja pressen på sig att vinna medan Krif samtidigt skulle förlora. Det visade sig att Troja fick hjälpen av Karlskrona man behövde, men själva uppfyllde man inte sin del.

***

Vi börjar väl med matchen Karlskrona-Krif, ett derby, men ett derby utan känslor. Det brann inte till som man tycker att det borde göra när två lag som ska ogilla varandra skarpt möts. Men det kan ha att göra med att de båda spelar med defensiven först som ledord, man öser inte på offensivt och då smäller det inte heller lika mycket och då uteblir känslorna.

Jag vet inte om det hade hjälpt Krif om det blivit mer fysiskt spel, men som det blev nu så var det bara ett lag på isen långa stunder. Karlskrona hade ett bastant grepp om matchen, och hade många och långa anfall och skapade betydligt fler chanser än Tiselltränade laget. Krif hade förtvivlat svårt att få till några långa anfall överhuvudtaget, då KHK:s försvarsspel gav dem vare sig tid eller utrymme att bygga ett anfallsspel på. Att matchen slutade 4-2 var ingalunda orättvist, Karlskrona imponerade med sitt solida spel och är i mina ögon favoriter att spela allsvenskan nästa säsong.

***

Troja var annars en av de uppskriva favoriterna i södra ettan inför säsongen. De har trots en neddragen spelarbudget en imponerande laguppställning som står få efter. Men nu är fiaskot i stort sett ett faktum, för igår misslyckades man med att ta in några poäng på Krif trots att de förlorade. För trots att man dominerade matchbilden med eftertryck, och man därtill spelade en riktigt bra ishockey, så lyckades man ännu en gång hitta en väg att förlora. Vimmerbys målchanser var lätträknade, men i powerplay i mitt i den tredje perioden så gjorde man ändå mål, och det blev också matchens enda. Troja satte oerhört hög press och ett normalt spelskickligt Vimmerby som brukar vara duktiga på att hitta ur presspel blev gång på gång av med pucken djupt ner i egen zon. Därifrån sedan så skapade man chanser med bra tryck mot mål, och det var mer än en gång man tänkte att ”Nu måste det väl ändå bli mål?!” Men inte, det tog alltid på en uppoffrande Vimmerbyspelare eller så blev avsluten alltför tama. Denna match försökte man i alla fall få upp puckarna mot kryssen, men vad hjälpte det? Nej det har verkligen studsat emot Troja denna säsong, och frågan är om det kanske till och med kan vara bra att spela en vårserie, det är lättare att få marginalerna på sin sida mot sämre lag och på så sätt kanske vända trenden?

***

Det spelas även fem matcher idag. Mest intressanta idag är väl toppmötet i den västra ettan där tabellettan Mariestad ska försöka ta revansch på trean Tranås. Det är två lag som båda hackat betänkligt sedan man blev klara för allettan för tre matcher sedan, det verkar som lagen tappat lite fokus. Tranås står på tre raka förluster, medan Mariestad bara har fyra poäng på de senaste tre. Det ska bli intressant om de kan steppa upp nu när de möter topplag.

***

Den andra intressanta matchen står mellan Vännäs och Kiruna. Där måste Kiruna vinna för att hålla allettandrömmen vid liv, men Vännäs är ett lurigt lag, så det är långt ifrån någon enkel match.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar