Obegripligt!

Eftermiddagens ägnades åt att podda med Mikael Mjörnberg, men under kvällen har jag nu sett matchen Troja-Kristianstad och jag måste säga att det är obegripligt hur Troja kan ligga där man ligger i tabellen.

Trojaner försöker ofta komma med ursäkten för den svaga säsongen är att laget är ungt och orutinerat. Det stämmer verkligen inte! Laget har en snittålder på 23,54 år, och med det ligger man på den övre halvan av hockeyettanlagen. Och lägger man dessutom till att man har närmare 2000 allsvenska matcher i laget, mer matcher än vad många lag har i samlad ettanrutin så understryker det att Troja absolut inte är ett orutinerat lag. Visst har man några unga spelare, men det är killar längre ner i hierarkin, och så ser det ut i alla lag (i princip).

Inte heller om man tittar på kvaliteten på spelarna är Troja ett lag för nedre halvan. Det vimlar av klasspelare i laget, som Dennis Fröland, Carl Ehrnberg, Carl Ernstig, Daniel Karlsson, Emil Ekholm, Mattias Persson, Carl-Johan Sjögren, Jonathan Wikström, Jesper Emanuelsson och William Romfors.

Jag tycker ärligt talat inte heller Troja spelar en dålig hockey. Man jobbar stenhårt på isen. Man dräller inte med puckarna och slår dåliga pass. Man sätter hård och hög press på ett bra sätt. Man kommer ofta med fart genom mittzonen. Inte heller tycker jag att man kan anklaga laget för att vara bekväma, man ser till att vara på mål och försöka styra och skymma samt slå på returer.

Jag kan ärligt talat inte förklara varför Troja går så svagt. Igår åkte man på ännu en förlust mot ett topplag, trots att man hade merparten av spelet och chanserna. Det som var dilemmat i matchen och i andra matcher är dock att man är så erbarmligt trubbiga i avslutslägena. En erkänt duktig målskytt som Emil Ekholm hade massor mer chanser på direktskott, men det blev mest tama isare som Wictor Ragnewall bara behövde sätt sig ner på isen för att rädda. Avsluten satt överlag längs med isen hela matchen, det var som att någon förbjudit dem att sikta mot kryssen, där det oftast är ledigt.

Nu har laget en sista chans mot Vimmerby att besegra ett topp 5-lag. Vinst där är ett måste, annars spelar Troja vårettan denna säsong, och det kan inte ses som annat än ett gigantiskt misslyckande.

***

Hur gick det då i övriga matcher jag lyfte fram som intressanta? I norr så återtog Boden serieledningen genom att 4-3-besegra Vännäs i en hård fajt. Boden har en gedigen nivå denna säsong och vinner kontinuerligt även om man kanske inte briljerar alltid, det är en styrka i sig.

 I västra spelades det två derbyn, där underdogsen vann båda. Tranås fick stryk av Mjölby och verkar vara i en rejäl svacka. Falun vann mot Borlänge med hela 6-2 och tog därmed en tredje seger de senaste fyra matcherna, och laget har kommit igång ordentligt på slutet. Vi noterar också att streckkampen avgjordes, då Forshaga förlorade mot Skövde medan Dalen lyckades besegra Lindlöven. Nu skiljer sju poäng med tre matcher kvar, det kommer inte Dalen att tappa.

Norrortsderby i öst vanns föga överraskande av Väsby, de nollade Wings till och med. Huddinge vann sitt derby mot Segeltorp med klara 5-0.

Lämna ett svar