Matcher med extra intresse!

Idag så spelas hela 15 matcher i hockeyettan, men det är långt ifrån alla som kittlar lite extra, då topplag i stor utsträckning möter lag längre ner. Men visst finns det några som är värda att lyftas fram.

En match jag absolut kommer kolla in (i efterhand) är matchen mellan Troja och Kristianstad. Troja har hamnat på efterkälken i streckstriden då Krif gått starkt på slutet, och ska Troja lyckas hämta in de fem poäng man ligger efter med fyra matcher kvar så är dagens möte en nyckelmatch. Man har annars haft svårt mot topplagen i serien, faktum är att det högst placerade lag man lyckats vinna över är sjuan Alvesta. Nu måste den trenden brytas och det finns faktiskt saker som talar för att så blir fallet. Dels har Kristianstad i dagarna blivit av med sin starkast lysande stjärna, södra ettans poängligaledare Jacob Grönhagen. Det är givetvis ett riktigt tungt avbräck och kan det kanske sätta sig i huvudet på Kristianstadsspelarna? Det hoppas säkert alla Trojaner i alla fall. Dessutom får Troja tillbaka Carl Ernstig från en lång konvalescens på grund av axeloperation.

***

Alvesta har ännu en minimal chans att blanda sig i streckstriden, men då måste man rada upp trepoängare på slutet med start idag då man tar emot topplaget Vimmerby. Men även Alvesta har haft svårt att rubba topp 4, så det ska mycket till.

***

I den västra ettan så spelas det full omgång, där tre matcher kanske är extra intressanta.

* Borlänge spelar Daladerby mot Falun, Borlänge vann första derbyt på över 10 år i Falun inför hela 1900 åskådare, kan man hoppas på en liknande siffra nu?

* Tranås har hemmaderby mot Mjölby, och det bör locka en hel del åskådare även det. I Mjölby kom drygt 1000 åskådare, en siffra som bör slås med råge ikväll.

* Forshaga har sista chansen att hålla liv i streckstriden. Men då behöver de upprepa segern i första rundan mot Skövde, en nog så tuff uppgift.

***

I den östra ettan är det också derby, mellan bottenkonkurrenterna Huddinge och Segeltorp. Där har nu Huddinge gått om ”Torpet” efter en stark seger senast mot Nyköping, så de får finna sig i att vara rätt klara favoriter ikväll.

Det kallas även ”Norrortsderby” när Väsby ikväll tar emot Wings. Väsby har liksom flera av topplagen haft en lite svagare trend det senaste, fortsätter den ikväll?

***

I norr är det idel topp mot bott, men en intressant fråga är om Boden kan klättra upp i serieledning? Då måste man vinna mot ett inte helt enkelt motstånd i form av Vännäs.  

Lämna ett svar