Krönika: Aj, den sved!

Kristianstad har kanske inte tillhört de allra största favoriterna att gå upp, men de låg på en stark tredjeplats på min senaste powerrank och var på väg uppåt. Men idag så tillkännagav Nybro att man värvat Kristianstads stora stjärna Jakob Grönhagen. Spelaren som varit inblandad i 43% av alla Kristianstads mål och varit den som drivit förstakedjan med Filip Lennström och Georg Weigelt. Det är givetvis ett riktigt dråpslag för Kristianstads ambitioner att snabbt ta sig upp i allsvenskan igen. Jag ska erkänna att jag är lite förvånad att Kristianstad hade klausul att han fick gå upp till allsvenskan om han fick kontraktserbjudande därifrån, det brukar inte topplagen ha. När släppte ett topplag en spelare till allsvenskan senast mitt under säsong? Och har de ett sådant kontrakt så kan de mycket väl ha flera, och då kan det falla ifrån flera namn framöver. Med ens så känns inte den där satsningen lika trovärdig längre.

Lämna ett svar