Välspelat!

 Nu har jag hunnit kolla in några sekvenser från några av gårdagens drabbningar, så dags att summera en omgång där jag tycker det bjöds på riktigt bra ishockey.

Vi börjar väl med Skaraborgsderbyt, det bästa derbyt på så länge jag kan komma ihåg i alla fall. Det var visserligen inte lika adrenalinstint som man kanske är van vid och önskar, men å andra sidan fick man se en riktigt välspelad match mellan två bra lag. Mariestad höll i taktpinnen större delen av matchen, ja första halvan av andra var en enda lång press från hemmalagets sida till och med, men Skövde kontringsattacker var hela tiden farliga. De spelade rakt med mycket trafik på mål och så in med pucken, gång på gång. Var Mariestad inte riktigt med så ringde det, fyra gånger om fick Tobias Sandberg vika ner sig. Och då Mariestad, som också spelade riktigt fin anfallshockey långa stunder, om än kanske lite väl mycket utsida stundtals, bara gjorde tre och därmed fick Skövde revansch för förlusten i Billingehov senast. 2195 åskådare och bra tryck i hallen gjorde detta till en höjdarmatch.  

Toppmötet i söder var också en intensiv och bra tillställning. Jag skrev inför matchen att det lag med mest tålamod skulle vinna, och det tycker jag att Karlskrona visade. De hamnade i underläge i första perioden, men jobbade lugnt och metodiskt vidare och kunde till slut vinna med 3-1.

Toppmötet i öster har jag tyvärr inte sett så mycket av, men jag måste ge en stor eloge till Nyköping som jag trodde inte skulle ha så mycket att hämta med tanke på alla deras tunga skador. Men man höll jämna steg med favoriterna hela vägen, även om man föll till slut i sudden med 4-3.

Toppmötet i väster mellan Tranås och Lindlöven fick en lite överraskande vinnare. Tranås kom till match med sju raka segrar, medan ett tungt skadedrabbat Lindlöven hade ett gäng förluster på slutet. Men Lindlöven gjorde fyra raka mål från mitten av den andra perioden till mitten av den tredje, och vände då ett 2-1-underläge till 5-2-ledning. Tranås reducerade sedan två gånger om, men Lindlöven kunde göra 6-4 i tom kasse och tog därmed både en riktigt skalp och tre poäng som kan bli väldigt viktiga i streckkampen.

För i den andra streckfighten hade Dalen kunnat mer eller mindre avgöra den om man slagit Forshaga. Men Forshaga, som förlorade matchen innan mot nykomlingen och jumbon Falun, kunde med hjälp av en storspelande Linus Skager se till att bärga en blytung trepoängare efter sin 4-3-seger. Därmed är man nu bara två poäng efter Dalen, och det kommer bli en spännande avslutning för de båda lagens supportrar.

Streckmötet i norr blev också en rätt rafflande historia. Kiruna tog ledningen i den första perioden, men Piteå gjorde en stark mellanakt och vände till 2-1. Siffror som stod sig hela vägen till slutminuten, då Piteå kunde spika 3-1 i tom kasse. Därmed kan Piteå så smått börja förbereda sig för allettanspel, medan Kiruna lär få kämpa hela vägen in i mål.

Lämna ett svar