Så många poäng krävs för allettan

Vad kommer krävas för att nå allettan? Ja det är givetvis svårt att veta, men jag bestämde mig för att gräva lite historisk vad för poängantal som har behövts för att nå dit. Tanken var att räkna minst fem år tillbaka, men då ettorna bara spelats med tio lag per serie i två säsonger (tredje nu) så fick jag nöja mig med att titta tillbaka på de två senaste. Här är de poäng som femmorna respektive sexorna fick för de två säsongerna.

Som ni kan se så krävs det krävs det någonstans mellan 28-30 poäng för att placera sig femma, medan 27-28 poäng innebär en missad allettanplats. Vad kan vi då dra för slutsatser av detta i de olika serierna?

Norra: Strömsbro kan plocka lite färre poäng än vad man gjort första halvan och ändå lösa det. De jagande lagen Kiruna och Kalix måste öka sitt poängsnitt.

Östra: Visby snittar två poäng per match vilket skulle ge dem 36 poäng och bra marginal neråt. Vallentuna ligger också just nu bra till för att nå en alletta. Närmast jagande Wings måste dubblera sin poängskörd andra halvan för att utmana.

Västra: Där har sexan Forshaga plockat 15 poäng vilket indikerar att det borde räcka med lika många poäng andra halvan för att spela i finserien efter jul. Dilemmat är bara att lagen före har ju ännu fler poäng, och det kanske kommer krävas mer än 30 poäng för att spela allettan efter jul.

Södra: Femman Troja (13 poäng) och fyran Alvesta (12 poäng) kan båda mycket väl behöva öka sitt poängsnitt för att nå allettanspel. Eller så blir det som säsongen 21/22 att det räcker med bara 24 poäng för att nå dit.

Lämna ett svar