Söndagsnjutning!

I eftermiddag kan vi njuta av hela tio matcher! Här är lite kort om dem alla.

Strömsbro-Vännäs

Strömsbro vann sin första luriga match hemma mot nykomlingen Clemensnäs med 3-0 och får även ses som rätt klarar favoriter även i dagens möte med Vännäs. Vännäs stod visserligen upp riktigt bra länge mot Hudiksvall igår, men fick ändå ge sig till slut med klara 6-2. Jag tror på jämnare siffror idag, men 4-1 låter rimligt.

Örnsköldsvik-Sundsvall

Två lag som gör sina premiärer och där Sundsvall är tippat allettanlag medan Örnsköldsvik får slå ur underläge mot alla lag. Premiärer kan dock leva sina egna liv lite, beroende på hur väl man kommer in i spelet om poäng, men detta bör ändå bli en tämligen klar Sundsvallsseger, 1-3.

Hudiksvall-Clemensnäs

Hudiksvall vann som jag skrev premiären mot Vännäs och här är en ny match man får vara storfavoriter i. Clemensnäs mäktade inte med ett enda mål mot Strömsbro och får ha att spräcka målnollan som ett första mål i alla fall. Men jag tror de får det tufft, Hudikseger med 5-0.

Enköping-Wings

Enköping har verkligen inte imponerat under försäsongen, vilket Wings har i betydligt större utsträckning, även om de blandat och gett lite. Nu säger inte träningsmatcher allt, men jag tror ändå att detta blir en tämligen komfortabel Wingsseger, 1-4.

Vallentuna-Tyresö/Hanviken

En rätt öppen premiär för de båda lagen, en match som kan indikera hur slagkraftiga de är och om de ska vara med i allettanstriden. Vallentuna har hemmaplansfavör i lagens premiärer, men Tyresö/Hanviken är det på papperet starkare laget. Jag tror på en jämn historia, 3-3.

Segeltorp-Visby

Första matchen för säsongen kan alltid ge lite extra både tändvätska och nerver, men det kommer inte spela någon roll. Visby är supermegafaoriter. 1-4.

Tranås-Falun

Nykomlingen Falun får en tuff match direkt i sin premiär då man åker till en av förhandsfavoriterna i västra, Tranås. Tranås har mer och mer hittat rätt under träningsmatcherna, och man har visserligen haft lite problem med målskyttet, men nu när det vankas spel om poäng kanske skärpan blir lite vassare. Falun lär få fullt upp och jag har svårt att se att ska kunna överraska, 4-1.

Borlänge-Dalen

Borlänge är starka hemma och Dalen är klart försvagade till denna säsong. Vill Borlänge vara med och bråka om en allettanplats är detta en match man bör vinna, och jag tror att man kommer vara tokladdade. Problemet är att Dalen lär vara lika sugna på att spela om poäng, och de är det på papperet bättre laget, så en knapp bortaseger, 2-3.

Mjölby-Skövde

Nykomlingens premiär sker mot Skövde, ett lag som av tradition alltid är starka innan jul. Det skulle med andra ord funnits betydligt enklare uppgifter för Mjölby. Mjölby kommer säkert sälja sig dyrt, men Skövde är i slutändan både bredare och spetsigare och tar hem detta. Matchen kan sluta 2-4.

Alvesta-Tyringe

Den mest ovissa matchen i eftermiddag, där nykomlingen Alvesta ska försöka visa att man har i ettan att göra. Lagen har mötts under försäsongen och då vann Alvesta med 2-1, så det indikerar att detta kommer att bli en jämn historia. Jag tror på 2-2 efter 60 minuter.  

Lämna ett svar