Imorgon smäller det!

160 dagar efter senaste matcherna, kvalserien till allsvenskans sista omgång, så är det imorgon äntligen dags för att få se spel om poäng igen i hockeyettan. Fem matcher spelas premiärdagen, och här är förutsättningarna inför dem!

Boden-Kiruna

En av två stora favoriter i den norra ettan, Boden, ställs mot ett Kiruna som vill utmana på allvar om en allettanplats. Lagen har faktiskt redan mötts två gånger under träningsmatcherna, där Boden vann lagens första möte med hela 7-1, men Kiruna fick revansch sedan under sista matchen på DM då man vann med 3-2. Boden får ses som rätt klara favoriter ändå, tips 4-1.

Boden premiärspelar imorgon! Foto: Oliver Åström, Kalix

Visby-Segeltorp

Att Väsby vinner den östra ettan känns rätt givet, men det känns lika givet att Visby kommer bli tvåa. I sin premiär möter de hopplöst svaga Segeltorp, och även om Segeltorp faktiskt stått upp hyfsat bra de flesta träningsmatcher ska detta vara en enkel resa för ö-borna. 6-1.

Krif-Mörrum

Det blir ett blekingederby direkt i premiären och därtill ett intressant sådant. Under träningsmatcherna vann de var sitt möte med 3-2 (Mörrumsegern kom dock först efter straffar), så det kan mycket väl bli något liknande även här. Men då jag tror att Krif kommer att vara lite mer påkopplade nu när det står poäng på spel, de har ju ändå ett antal rutinerade herrar, så är de favoriter i mina ögon. 3-1.

Troja-Halmstad

Ett intressant möte direkt i Ljungby arena, då konstant överraskande Halmstad kommer på besök. Troja vann träningsmatchmötet lagen emellan med 2-3, men först efter straffar. Det ska bli spännande att se om Halmstad kan överraska direkt, eller om det ändå inte blir spel i vårserien när det summeras. Tips: 4-2.

Kristianstad premiärspelar också imorgon. Foto: Lars Svensson

Vimmerby-Kristianstad

Premiärkvällens kanske mest intressanta match, då det är två lag som tippas nå allettan i den södra ettan som möts. Vimmerby har varit lite upp och ner under träningsmatcherna, men på slutet har det ändå pekat uppåt och jag tror att detta kan bli en väldigt spännande och underhållande match att titta på. Kristianstad har avslutade träningsmatchandet med tre raka segrar dock och får kanske ses som knappa favoriter. 2-3.

Lämna ett svar