Topp-intervjun: Ettans bästa spelare!

I en intervjuserie så tänkte jag försöka få till intervjuer med några av de förväntade topplagens spelare för att höra deras tankar inför säsongen, både för egen del, men framför allt för laget. Först ut är ettans bästa spelare (enligt Mjörnbergs topplista), Jesper Lindén, som varit Mariestad Bois trogen trots locktoner från lag högre upp i flera år nu.

Jesper Lindén, hur mycket följer du det som skrivs som hockeyettan?

– Inte alls mycket faktiskt, jag brukar försöka hålla mig borta. Jag har instagram och följer ettans instagram, men bara under säsongen. Men det är väl dags att börja följa snart, men jag försöker hålla mig undan det mesta som skrivs.

Så du är inte hockeyidiot?

– Nej mer fotbollsidiot i såna fall, jag följer den mer, premier league och så.

Men du har väl läst att Mikael Mjörnberg utsåg dig till ettans bästa spelare? Hur reagerade du på det?

– Ja det läste jag, men det är klart det är häftigt, det finns ändå ett antal spelare i ligan, så det är kul att få den titeln, även om jag inte håller med. Men jag hade en bra säsong och det var kul att få den utmärkelsen. Man uppskattar det givetvis, men lägger inte jättemycket vikt vid det.

Vad ser du som dina styrkor och vad behöver du förbättra?

– Jag har ganska mycket att förbättra, även om förra säsongen gick bra, men mitt eget spel kan utvecklas. Jag är inte den snabbaste, jag har inte den bästa klubbtekniken och jag kan skjuta bättre. Men jag jobbar hårt för laget och jag gör alltid mitt bästa och kan spela alla spelformer. Och förra säsongen när jag spelade med en fin kedja så blev det lite poäng med, så någon typ av skills finns det kanske ändå.

Många undrar varför du har blivit Mariestad trogen, vad är din förklaring?

– Det är ett lag och stad och klubb som tagit emot mig med öppna armar. Jag har fått stort förtroende och trivs enormt bra här. Det är också ett stort intresse på stan kring hockeyn, och det är roligt att spela i en klubb som strävar efter att ta sig uppåt, och det är det man vill bidra till.

Ettans bästa spelare förra säsongen, iaf om man får tro gurun Mikael Mjörnberg. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Ni står nu inför en ny säsong. Hur känns din egen form, bättre än någonsin?

– Haha, vi har spelat en försäsongsmatch bara, så jag har allt varit i bättre form, men den ska jobbas upp, det finns några matcher att slipa på den. Men det ska bli kul när matcherna drar igång med.

På fredag väntar ett första derby för säsongen, hur mycket kittlar det?

– Mycket! Det är klart det ska bli jättekul, det är alltid ångestmöten. De är roliga men samtidigt en hel del ångest med att spela dem. Det roliga är att se var vi står oss och var Skövde står sig. De har några fler matcher i benen så de kanske ligger lite längre fram i matchform, men det är ett kul test och det ligger lite vikt vid de matcherna, så vinst är det enda som gäller även om det är försäsong.

Du är inte uppfostrad Boisare, men du känner ändå av vikten av matcherna?

– Det är väldigt hårda matcher. Jag har varit här i många år nu och det har bara byggts upp för varje match. Först hade man bara hört om dem, men sedan har hatet, om man säger så, byggts upp match för match, så det ligger mycket i de matcherna.

Vad säger du om att möta lokalrivalen redan under träningsmatcherna?

– Jag är lite tveeggad, det kan lätt bli konstiga matcher där man inte riktigt sätter spelet på samma sätt, vilket kanske är meningen med träningsmatcher. Men samtidigt är det roliga matcher att spela, så det är lite dubbelt.

Vad säger du om lagbygget då?

– Bra tycker jag, Calle (Johansson, sportchef) har fått ihop det riktigt bra, med mycket offensiv spets som kommit in, så det känns väldigt spännande.

Har ni haft en starkare forwardssida under dina år?

– Det tror jag faktiskt inte, sedan är det alltid svårt att jämföra, men inte på papperet i alla fall.

Ni har väldigt många starka offensiva spelare, det finns ingen risk att det blir lite framtungt?

– Jo men det är det nog, men sedan Ronny tog över har vi spelat mer offensivt, så det passar nog ganska bra tror jag.

Vad säger du om målvaktssidan?

– Den är jättestark! Isac kom upp förra året och blev förstamålvakt och gjorde det jättebra, han var otroligt bra på slutet. Och vad Sandberg kan behöver vi inte snacka om, han vet ju alla oavsett om man är Boisare eller kommer från någon annan ettanklubb vad bra han är. Han kan bli ett riktigt spöke för motståndarna i vinter!

Är backsidan er akkilleshäl?

– Nej det skulle jag inte säga. Visst vi tappade Broeng till Kalmar som var en bra back, men Thelander är skicklig och vi har stabila och starka backar. Vi förlängde med Tobias Aronsson, en av ettans absolut bästa backar i mina ögon, så vi har lite mer stabilitet i bak.

Vad ser du för förändringar med nya tränaren Ronny Helander?

– För det första är det en annan person med en annan ledarstil och social nivå. Sedan har han gjort lite ändringar i spelet, vi har fått lite mer fria tyglar på några ställen och lite tydligare direktiv på andra. Men vi har friare och snabbare uppspel och en mer flygande hockey.

Ja hur vill ni spela?

– Vi vill bli mer puckförande och spelande, sedan har vi frihet att inom vissa ramar göra lite vad vi vill i offensiv zon. Det handlar om att hitta mer in på centern och på så sätt få mer fart i uppspelen och komma samlade.

Ni har siktat mot kvalserien de senaste åren, men snubblat på vägen. Vad talar för att ni når längre denna säsong?

– Förra säsongen var väldigt speciell, där vi föll på målsnöret emot Piteå efter en minst sagt turbulent säsong. Vi bytte spelsystem och gjorde ändringar i spelet, och sånt tar tid. Det har vi kunnat bygga från start denna säsong vilket talar för oss. Sedan har vi ett bättre lag med, så det mesta talar för att vi ska kunna göra det bättre. Sedan är det alltid svårt att nå dit, det finns många lag som vill vara med och slåss, men jag tror vi har stor möjlighet att lösa det.

Vilka blir de stora konkurrenterna?

– Det är här min kunskap om ettan faller kort… Men jag gissar att Kristianstad kraftsamlar efter att ha ramlat ur allsvenskan och får ett bra lag. Karlskrona har alltid bra förutsättningar, de har väl sajnat 10 nya toppspelare till denna säsong som vanligt. Troja är alltid bra, även om de haft det lite struligt, och Väsby verkar kunna sajna vad de vill. Sedan har vi Hudiksvall som är i kvalserien nästan varje år dessutom. Så visst finns det starka konkurrenter, det kommer vara svårt ta sig dit, det finns många svåra konkurrenter att tampas emot.

Lämna ett svar