De har norra ettans bästa forwards!

Jag har rankat alla seriers tränare, målvakter och backar, och därmed så är det bara forwards kvar. Vilka har vassaste offensiva uppställningen egentligen? Här är min ranking!

1. Hudiksvall

Har en riktigt bra rollfördelning på forwardssidan, med två riktigt starka offensiva enheter, där Adam Byström Johansson, Christoffer Jansson och Jesper Wiberg är den ena och Samuel Eriksson, Henrik Olsén och Lucas Feuk antagligen blir den andra. Dessa kompletteras med mer rollspelare som ska ge egna laget energi och ta motståndarnas. Där finns nyttiga pjäser som Carl Westberg, Oskar Klaar, Filip Sjöberg, Lukas Enqvist, Alexander Bjurström och Axel Levander.

Emil Lindblom, norra ettans kanske vassaste forwardsvärvning. Foto: Oliver Åström, Kalix

2. Boden

Har fått in en riktig spets i Emil Lindblom, han var en spelartyp man saknade förra säsongen. En spelare som levererar kväll efter kväll, en riktig målskytt med bra attityd. Han lär få en stor roll med kanske Pontus Johansson och Christian Nyman. Andrakedjan kan då tvillingarna Wahlgren få husera i tillsammans med Nils Thomasson. Sedan får energispelare som Henri Tamminen, Viktor Sandberg, Wille Åström med flera ta de mer defensiva rollerna.

3. Piteå

Sena värvningen Tommi Niskanen känns som en viktig värvning, då man tappat mycket spets, och det tror jag han kan vara. Han lär få en stor roll son förstacenter tillsammans med Carl Holmner Härgestam och Oscar Nilsson. Även Victor Edström, Petter Mäkitalo och Gustav Marnetoft är nog tilltänkta i offensiva roller med Arvid Sundin som en möjlig joker. Det finns också bra tvåvägsspelare som i Rasmus Similä, Linus Hedman och Joakim Landkvist, så bredden känns bra, och det finns även en del nyttiga gnuggare i övrigt.

4. Strömsbro

Topp 5 i interna poängligan (Broberg, Hansson, Hägerström, Lindgren och Åhleén Hedenström) blir kvar och de lär fortsatt få en stor roll offensivt. Nu får de även ett tillskott i form av en riktig spetsspelare i Matej Galbavy, vilket gör att Strömsbros forwardssida ser stärkt ut, även om givetvis tappen av Viktor Ehn och Gabriel Deutsch svider. Men finns gott om attitydspelare som gör det jobbigt för motståndarna kvar.

5. Sundsvall

Värvningen av Filip Wiberg var stark, och även om han är ung så har han en del värdefull rutin som kan behövas i en ung men lovande forwardssida. Sebastian Kaijser är också givetvis både rutinerad och en riktig spets. De får ta unga killar som Joel Nyman, Oskar Larsson och Ludvig Westerlund under sina vingar och hjälpa dem att leda offensiven. Sedan finns det också flera riktiga attitydspelare som kan passa utmärkt i en tredje- och fjärdekedja där de ändå kan bidra med lite poäng, jag tänker på killar som Mathias Wikudd, Isac Norén, David Åhlin och Fabian Alm Westling.

Jacob Hansson Geidon kommer vara viktig i Kalix kommande säsong. Foto: Oliver Åström, Kalix

6. Kiruna

Interna poängligavinnaren Matias Mustonen blev kvar vilket givetvis var viktigt, nu till i år får han även en lekkamrat i Teemu Siironen vilket jag tror kan bli ett lyckat drag. Jacob Hansson Geidon, Markus Runnkvist och Felix Fjälkeborn är också spelare som kan tillföra offensivt, och det ska bli spännande att se vad Feliks Morozov kan tillföra. Övriga hamnar lägre ner i hierarkin.

7. Kalix

Här är det fyra som jag ser som rätt givna offensiva spetsar. Dels de tre transatlanterna Conner Jean, Levi Wunder och Nick Pryce, där framför allt de två förstnämnda känns riktigt spännande. Dels värvningen av Linus Håkansson som känns som en sån där joker som Kalix varit så bra på att få att lyfta. Där bakom känns det dock väldigt tunt, det blir inte mycket secondary scoring som jag kan se (alltså spelare som gör poäng bakom de givna topparna).

8. Clemensnäs

Har tappat några av sina starkare poänggörare från förra säsongen i tvåan, men ettan Liam Nilsson och trean Pontus Burström är i alla fall kvar och lär behöva leverera även denna säsong. Av de nya så är bröderna Warg de mest etablerade, men de är inga större poängspelare. Möjligen kan Melker Gustavsson kliva fram även på ettannivå. Men i övrigt har jag svårt att se några större utropstecken.

9. Vännäs

Här är det en trio man kommer luta sig emot när det gäller poängproduktionen. Oscar Frestadius har under flera år visat att han är en stark poänggörare, även Filip Bergsdorf och Felix Hälldahl kommer få bära ett tungt offensivt ansvar. I övrigt är det mest arbetare i vingården.

10. Örnsköldsvik

Det är svårt att se några givna större poänggörare i Örnsköldsvik, men Jakob Lundberg, Wictor Åhström, Lukas Carlsson, Felix Filipsson och Oscar Ingesson har ändå en del poäng i sig, och med stora roller kan de säkert ta kliv. Dessutom kan hårt jobbande Oliwer Stensson bli ett utropstecken om han får allt att stämma.  

Lämna ett svar