Vilket östlag har bäst backar?

Jag har tidigare rankat lagens tränare och målvakter, nu tar vi klivet till backsidan. Vilket lag har egentligen östrra ettans bästa backsida? Vem har svagast? Här är min ranking och en idé om hur de kan tänkas ställa upp om de vill spela med en mer offensiv och en mer defensiv i varje backpar!

1. Väsby

Rasmus Sörgardt – Linus Rotbakken
Ludvig Georgsson – Sebastian Walfridsson
Daniel Carlqvist – Elias Ewertzh
Oliver Lexenberg

Jag satsar på ett grymt första backpar där båda kan både spela tryggt defensivt och ändå leverera starkt offensivt. Ettans bästa backpar. Andra backpar är inte så pjåkigt det heller, Ludvig Georgsson är en riktigt skicklig back i båda riktningar, medan Sebastian Walfridsson är en trygg defensiv pjäs. Daniel Carlqvist och Elias Ewertzh ett bra tredje backpar med i huvudsak defensiva uppgifter. Oliver Lexenberg en bra backup.  

2. Tyresö/Hanviken

Erik Palm – Pelle Carlsson
Filip Pilö – Ivar Sjölund
Alexander Andersson – Daniel Ohlsson
Ludvig Almgren

Detta känns som tre starka backpar, där det finns tre spelare med stor offensiv potential (Palm-Pilö-Andersson) som kan kompletteras med tre riktigt stabila defensiva pjäser (Carlsson-Sjölund-Ohlsson).

Robin Liljekvist, två meter kraft. Foto: Oliver Åström, Kalix

3. Visby

Olle Andersson – Robin Liljekvist
Fredrik Sandberg – Emil Grimlund
Lucas Ramberg – Hlib Tkach

Har tre backar av bra klass i Olle Andersson, Robin Liljekvist och Fredrik Sandberg, medan Emil Grimlund och Lucas Ramberg får ses som backar med potential. De tre förstnämnda har bra rutin och speciellt Olle Andersson kan bli ett utropstecken i vinter med större förtroende i powerplay och viktiga lägen.

4. Nyköping

Lucas Byhlin – Tim Thorsén
Alexander Stensson – Linus Malm
Filip Gunnarsson – Wimer Mattiasson

Har ett par starka offensiva backar i Lucas Byhlin och Alexander Stensson, de kommer leda laget. Där bakom är det dock ett stort steg ner sedan, även om Tim Thorsén och Filip Gunnarsson ska bli spännande att se.

5. Linden

Eric Backman – Martin Brovall
William Kaijser – Niklas Hjalmarsson
William Westlund – Oliver Skoog

Backsidan ser inte helt tokig ut. Erik Backman är en bra offensiv back med såväl blick som skridskoåkning, och William Kaijser är inte så tokig han heller. Jag tycker Martin Brovall ser ut att kunna vara en intressant defensiv ung back som testat på en del seniorspel, han får komplettera Backman, medan rutinerade Niklas Hjalmarsson kan stötta upp Kaijser. William Westlund är en annan ung back som ska bli spännande att se, Oliver Skoog får agera hjälpgumma till honom.

Vallentunabacken Lucas Eriksson lär få en hel del speltid i powerplay. Foto: Oliver Åström, Kalix

6. Vallentuna

Lucas Eriksson – Fredrik Svennas
Fredrik Stridlund – Marcus af Burén
Kelvin Martinsson – Lukas Aaw
Jonn Liebschnerr – William Hoffman
Niclas Gruvstål

Här fick jag tänka om lite och komplettera en mindre back med en mer välväxt till de första två backparen, då jag tycker att alla de fyra i de två översta backparen är rätt mycket tvåvägsbackar. Det blir två backpar av god klass, Kelvin Martinsson är dessutom ett intressant tillskott.

7. Wings

Marcus Karlsson – Emil Hedström
Gustav Kapborg – Sebastian Lindström
Damian Szurowski  – Leo Råtts
Max Mattsson – Edvin Stegfeldt

Kanske inte den där riktiga spetsen, men ändå helt ok ettanbackar i tre backpar. Marcus Karlsson och Gustav Kapborg får mest offensiva minuter.

8. Enköping

Wilmer Lindblad – Mattias Eklund
Robin Nilsson – Adam Wagner
Edwin Günther – Victor Söderholm
Vilmer Holm

Wilmer Lindblad återkommer efter en utlåning till Väsby och kommer bli nyttig med sitt spelsinne och fina skridskoåkning. Robin Nilsson blir playmakerna i kedja två. Mattias Eklund är en tuff defensivback som kommer ge Lindblad lite offensivt spelutrymme, medan Adam Wagner får försöka göra detsamma för Nilsson. Det ger två ok backpar, medan tredje backpar lite mer 0-0-backpar.

9. Huddinge

Linus Lundberg – Doglas Dahling Barger
Nils Strandberg Sarén – Kasper Lindström
August Skiöld – Jesper Karlsson
Tom Skiöld

Linus Lundberg är en bra värvning från Borlänge, med sin spelskicklighet så ska han få första powerplay och stort ansvar i speluppbyggnaden. Doglas Dahling Barger en resolut spelande back får vara komplementet där. I andra så blir det Strandberg Sarén, han har ändå gjort en del poäng tidgare medan Kasper Lindström mest ägnat sig åt defensiva uppgifter. Tredje backparet rätt tunt.

10. Segeltorp

Victor Eriksson – Emil Bruselius
Lukas Dahlbeck – Otto Humble
Didrik Eriksson – Edvin Isén
Elliot Jonsson – Carl Lindgren

Jag ska vara ärlig: Jag försökte verkligen hitta någon form av hierarki på backsidan, men det var omöjligt! Det finns inga spetsar helt enkelt… Svagare backsida har jag aldrig sett på ettannivå.

Lämna ett svar