Tre matcher ikväll!

Ikväll så fortsätter lag begå sina matchpremiärer då tre lag gör sina första matcher för säsongen och ett gör sin andra. Här är matcherna som spelas:

Visby-Frölunda: Första matchen i Svenska spel trophy, där Visby, Frölunda, Djurgården och HV71 gör upp om titeln. Det är med andra ord idel tuffa matcher för Visby, och den allra tuffaste är nog kvällens. Frölunda har redan hunnit spela tre träningsmatcher och har besegrat Leksand och HV71 men förlorade mot Färjestad. Visby å sin sida åkte på en 2-4-förlust i sin första träningsmatch mot Tingsryd i fredags. Och det lär inte bli lättare ikväll när ett SHL-lag står för motståndet. Givetvis en rolig match att få spela och säkert bra för ekonomin, men frågan är vad den ger laget?

Tranås-Dalen: Två lag som inte spelat tidigare under säsongen, och denna match tänkte jag kolla in. Det är två västlag som har en del förväntningar på sig, de ska ju bara till allettan. Men det är alltid något lag som överraskar negativt, så jag tror båda lagen vill komma rätt in i säsongen. Extra intressant då det är två ”nya” tränare som fått sätta sin prägel på laget under försäsongen. Daniel Josefsson tror jag inte gjort några större förändringar jämfört med tidigare tränaren Pelle Gustavsson, men Phil Horsky i Tranås ledning tror jag vill förändra spelet i grunden. Mer hårt jobb, mer lagspel, och mindre finlir är nog det vi kan förvänta oss. Kan man se tendenser till det redan ikväll? Det är i alla fall jag nyfiken på!

RoKi-Boden: Boden åker till Finland och möter ett Mestis-lag i sin premiär. Det är alltid svårt att avgöra var sådant motstånd står, men RoKI kom trea i finska andraligan och bör vara en rätt kompetent motståndare. Jag är nyfiken på hur Fagervall kommer förändra Bodens spel, fortsätter man vara ett fysiskt lag med mycket kraft eller blir man mer lirande? Tyvärr lär det inte finnas möjlighet att se matchen, då den sänds på en finsk betalsajt.

***

Angående Boden: De kan nu sluta hoppas på Niklas Olausson, som tydligen är på g att sajna med Linköping. Nu får vi se om det blir något med Harju och/eller Mannberg istället.

Angående Visby: Tungt, sent avhopp av en av de mer tongivande de senaste åren. Eric Winbergh flyttar till fastlandet, undrar var han spelar kommande säsong? Ett fynd för de som lyckas landa den signaturen!

Till sist: Ni vet väl om att ni kan få en lista på alla träningsmatcher under hösten om ni klickar på ”Träningsmatcher -23” uppe i menyn på startsidan?

Edit: Christian Nyman och Fredrik Sandberg saknas i kvällens match för Boden.

Lämna ett svar