Vem blir norrlagens buse?

Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor gick schlagerlåten för ett gäng år sedan. Och lite den regeln gäller faktiskt även inom hockeyn. Vill du nå framgång kan du inte bara ha lirare, du behöver spelare som kan spela på gränsen, eller till och med över ibland. Spelare som kryper under skinnet på motståndarna och ser till att få dem att tappa fokus, men också för att bereda lirarna plats på isen. Men vilka är lagens allra största busar? Här är de jag tror kommer vinna den interna utvisningsligan i den norra ettan!

Det gör ont att möta Henri Tamminen! Foto: Oliver Åström, Kalix

Boden – Henri Tamminen (RW/LW)

Bara för att Boden blir av med seriens största buse innebär det inte att man står utan attityd. För i Henri Tamminen så får man just det. En spelare som verkar leva för att åka runt och tacklas, det känns som att motståndarspelarna har en måltavla på ryggen när Tamminen är inne. Hans uppgift är att mangla motståndare, och det är en uppgift han gärna lever upp till.

Clemensnäs – Filip Westermark (D)

De tre senaste säsongerna snittar Westermark 66 utvisningsminuter per säsong, och då förstår man vilken typ av back det är. En elak en som inte backar för att ta till alla medel som krävs för att vinna hockeymatcher.

Hudiksvall – Carl Westberg (LW)

Kom bara fyra i utvisningsligan förra säsongen, men jag tror att han bättrar på den placeringen säsongen som kommer. Är den i mitt tycke med mest attityd i ett stjärnfyllt Hudiksvall. Har rollen som brunkare och sköter den med stolthet och iver.

Kalix – Markus Hansson (D)

En opolerad back, som tyvärr drar på sig en hel del onödiga utvisningar i sin iver att försöka spela resolut. Skulle kunna dra ner antalet utvisningsminuter rejält om han valde att tänka sig för och spela lite smartare.

Kiruna – Jesper Landström (C/RW)

Väger man 90 kilo är det klart man ska använda dem! Och Jesper gillar att checka hårt på motståndarna, och delar dessutom ut en och annan liten tjuvsmäll, allt för att få motståndarna ur balans.

Gystav Marnetoft bidrar med inställning till Piteå. Foto: Oliver Åström, Kalix

Piteå – Gustav Marnetoft (C/RW)

Det finns ingen riktig attitydspelare på det sättet att man har en polis som back eller en grinder som ska mala ner motståndarna. Men i nya Gustaf Marnetoft har man i alla fall en spelare som älskar att spela fysiskt och gärna är med där det händer.

Strömsbro – Emil Lindgren (C/LW)

Strömsbro har överlag ett väldigt fysiskt spelande lag med många utvisningsminuter, men den största busen av dem alla är Emil Lindgren. 72 utvisningsminuter drog han på sig under säsongen! En spelare som väger 92 kilo och som bestämt sig för att använda dem alla.

Sundsvall – Linus Millner Westberg (D)

En liten chansning. Men Linus Millner Westberg har dragit på sig mycket utvisningar under hela sin juniortid, och när han nu tar steget upp på seniornivå så tror jag inte han kommer backa utan snarare visa upp sin fysiska sida än mer.

Vännäs – Filip Nordin (LW)

Hade nästan tre gånger så många utvisningar som tvåan i den interna utvisningsligan förra säsongen, och då har han ändå dragit på sig betydligt fler utvisningar tidigare i karriären. I Filöip Nordin så har Vännäs en spelare som spelar på gränsen och ofta även lite över.

Örnsköldsvik – Oskar Byström (D)

Kom tvåa i interna utvisningsligan säsongen som gick, trots att han bara spelade hälften av matcherna. Är inte så storvuxen, men attityd finns i överflöd!

Lämna ett svar