Silly, Trojamatch och årskort

Nu var det ett tag sedan synade de senaste sillyhändelserna, nio dagar närmare bestämt, så det är väl hög tid att analysera vad som hänt sedan senast.

Föga överraskande med tanke på att de ar mest hål kvar att fylla, så är det Kristianstad som varit mest aktiva på värvningsfronten. Här är deras spelare in sedan senast:

Filip Lennström (RW): En spelare som huserat i de lägre hierarkierna i Pantern, Mora och Vita Hästen och nu säkert kommer kunna ta en större roll i ettan. En spelare som spelar rätt fysiskt och har ett bra skott.

Charlie Björlin (D): En back som slog igenom i Nyköping men som sedan gjort ett par säsonger i norska högstaligan. Utpräglat offensiv med bra pass, men svag defensivt.

Mathias Hellgren (C): En tvåvägscenter som kan bli en nyttig pjäs längre ner i hierarkin, det är viktigt att även ha spelare som nöjer sig med det.

Sebastian Lundman (LW): En kille från Malmös J20-lag som tas in på try out. Ett lite oskrivet kort.

***

Piteå har också gjort en riktigt spännande värvning. Finske poängsprutan Tommi Niskanen har gjort massor med poäng i finska Mestis innan han föregående säsong gjorde en sejour i den ungerska ligan. Känslan är att Piteå hittat en bra spets till sitt annars betydligt trubbigare lag, med tanke på avhoppen av Isaksson, Högberg och Ylivainio.

***  

Annars har sillyfronten mest präglats av avhopp. Borlänge tappar en av sina få rutinerade spelare när Oscar Haaraoja lämnar. Ingen stjärna kanske, men just erfarenheten han hade kommer saknas.

Kiruna har ett tapp och en in. Anton Elenius fick antagligen inte plats i en vässad forwardssida utan går till tvåanlaget Kiruna city. Adam Oja kommer från tvåanlaget Göta/Traneberg, men backen har tidigare spelat i ettan med bland annat Kumla. Känns mer som bredd än spets.

Kalix fortsätter tappa spelare, nu lämnar även backen Libor Machan för spel i den slovaksika ligan.

Mörrum tappar Sebastian Freed Karlsson till Olofström. Det är en hel del ettanmatchers rutin som lämnar där, något man mått bra av att ha.

***

Jag vill också passa på att lyfta ett par andra saker: Jag såg Trojas träningsmatch igår mot Odense. Jag måste säga att jag blev lite förvånad över hur bleka Odense var. De hade inte alls samma tempo som Troja hade, där kedjan med Jesper Emanuelsson och Lucas Macklin i spetsen rev stora hål i danska försvaret. Odense såg sega och trötta ut redan från start, och hade förvånansvärt långsamt passningsspel om man betänkte att de ändå gjorde sin fjärde träningsmatch. Sedan var de tunga och beredde Troja en del problem ändå, men jag hade betydligt större förväntningar på danska ligatrean. Men cred till Troja som bjöd på tempofylld ishockey där samspelet ändå såg helt ok ut. Utöver nämnda Macklin och Emanuelsson så tyckte jag Oscar Nordin såg intressant ut.

Den andra saken var ett Visbyinitiativ. De gick ut med att man kan köpa ett säsongskort för bara 500 kronor, och då ingick de sex matcher i Svenska spel trophy med tre SHL-lag! Jag vet inte vad jag ska tycka: Som supporter blir jag givetvis väldigt glad, vem hade inte bara behövt betala 500 kr för att se alla matcher med ens lag liksom?! Men å andra sidan så kliver klubbperspektivet fram. Publikintäkter är ändå den kanske viktigaste intäkten för klubben (i konkurrens med spons), och får man bara in 500 kr för en hel säsong per åskådare, hur ska man då få verksamheten att gå runt?

Lämna ett svar