Vilka vinner interna poängligan i söder?

Det finns givetvis ett gäng spelare som vill vinna den interna poängligan, men det finns bara en i varje lag som kan lyckas. Men vem? Det tänkte jag försöka titta in i kristallkulan och förutse. Sist ut är den södra ettan.

Alvesta –  Victor Lindman (C)

När alla stjärnor från förra säsongen lämnat utom Måns Hermansson, så får man leta poängligavinnare bland nyförvärven. Och visst kan man hoppas på att spelare som Joakim Stjern Svensson och Otto Henell ska blomma ordentligt, men är det realistiskt att de ska tre-fyrdubbla sina poäng? Nej det förefaller orealistiskt, då är det mer sannolikt att Victor Lindman klarar av att i alla fall göra hälften av de poäng han gjorde i tvåan. Det skulle innebära 26 poäng, och med det lär han vinna interna poängligan med marginal.

Borås – Henrik Eriksson (RW/LW)

Henrik Eriksson är en spelare med poänggaranti i ettan. På hans tre senaste ettansäsonger har han gjort 113 poäng på 106 matcher. Även om Borås värvat intressant så tror jag ingen kan komma upp i de siffrorna, och de som är kvar är också en bit efter.

Robin Dahse är som björnen. Foto: Halland i fokus

Halmstad – Robin Dahse (LW/RW)

Svaret i Halmstads är lika givet som svaret på frågan ”Bajsar björnar i skogen?”. Robin Dahse vann interna poängligan förra säsongen med hela 14 poäng, och antagligen kommer inget av nyförvärven upp ens i hälften av de 36 poäng som han gjorde. Kan nyförvärvet i slutet av förra säsongen, Albin Blomberg, komma tvåa?

Victor Crus Rydberg är som spindeln. Foto: Halland i fokus

Karlskrona – Victor Crus Rydberg (C/W)

Crus Rydberg kommer få en klassisk spelfördelarroll i Karlskrona, som en spindel i nätet ska han fördela ut pass på Bergström och Cruseman (som det antagligen blir). Därmed kommer han få en hel del assist och det ger honom förstaplatsen i Karlskrona.

Krif – Jesper Ahlgren (RW)

Det finns flera tänkbara kandidater i Krif: Veteranen Andreas Nordfeldt, tunga duon Daniel Andersson och Sebastian Magnusson, starke Jesper Hultberg och mitt val, Jesper Ahlgren. Ahlgren är en spelare som är där det händer, han är inte rädd för att sticka in näsan framför mål och styra eller slå in returer. Det passar Tisells hockey alldeles utmärkt, och därmed så tror jag han nyper interna poängligatiteln.

Kristianstad – Linus Pettersson (RW/LW)

Har varit en fruktad poänggörare även i allsvenskan med sin fart och irrationalitet. Jag tror att han kommer få ännu mer utväxling på det när han möter lite långsammare backar, lite mindre fysiska och lite mindre placeringssmarta. Sedan finns det konkurrens om titeln, men Linus känns som en sannolik vinnare.

Mörrum – Marcus Paulsson (LW)

Klubbikonen valde att stanna trots svag ekonomi och han inte bara stannar, han fortsätter även leverera. Förra säsongen blev det 36 poäng på 28 matcher, kan han göra något liknande kommande säsong så kommer han inte ha någon överman.

Troja – Mattias Persson (LW/RW)

Har levererat på hög nivå i den danska högstaligan, där klassen i alla fall på topplagen är allsvensk. När han nu går ner i ettan så har jag svårt att tro att poängskörden kommer att vika, snarare tvärtom. Och med 40+ poäng så blir han svårslagen.

Tyringe – Heikki Harju (F)

Ludvig Jansson eller Heiiki Harju? Det är väl de två enda tänkbara alternativen. Men då håller jag en slant på att finske Heiiki Harju ändå vinner, han kom före i poängligan säsongen som gick och har nu etablerat sig en säsong i serien och i laget.

Jakob Karlsson är som vinet. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Vimmerby – Jakob Karlsson (C)

Han kommer få hårdare konkurrens om titeln nu när Martin Pärna ansluter från Krif med. Men kapten Karlsson blir bara bättre och bättre säsong för säsong och jag har svårt att se någon snuva honom på att vara tuppen i hönshuset!

Lämna ett svar