Vem är bästa tränaren i östra? Här är rankingen!

En har tränat många säsonger i elitserien, en annan kommer tillbaka efter ett tre år långt uppehåll och en tredje är en duo. Men vem av dem är egentligen bäst? Här är min ranking av tränarna i den östra ettan!

1. Visby – Hans Särkijärvi

”Säcken” har en snart 25-årig tränarkarriär bakom sig med en massa säsonger i gamla elitserien med Djurgården, Skellefteå och Linköping. De senaste fyra säsongerna har han dock tränat Visby och det är ingen som kan klaga på hans facit. Har gått till slutspel alla säsonger och sätter ett gediget och bra grundspel som vinner många matcher.  

2. Vallentuna – Jussi Salo

Finnen Jussi Salo har en 30-årig tränarkarriär bakom sig, men kom till Sverige och Boro/Vetlanda inför säsongen 12/13. Sedan dess har han haft framgångar i i stort sett alla klubbar han varit i, undantaget AIK i allsvenskan. Gjorde senast en riktigt bra förra säsong i Väsby, där han trots att han fick tidigt besked att han inte skulle få vara kvar efter säsongen trots gällande kontrakt, ändå förde ett bantat och otippat Väsby nästan hela vägen till allsvenskan.

3. Huddinge – Fredrik Mälberg

Mannen med de ökänt hårda nyporna är tillbaka! Efter tre säsonger utan uppdrag så ska ha nu leda sitt Huddinge igen. Hans facit i andra klubbar må vara svagt, men i Huddinge lyckas han alltid. Har nått fyra kvalserier på sina sex säsonger som tränare i klubben, och som sämst har han nått playoff 2. Har han det i sig fortfarande?

4. Tyresö/Hanviken – Anders Hultin

Tränade Arlanda i allsvenskan så tidigt som säsongen 99/00, men har sedan dess mestadels varit juniortränare. Inför förra säsongen tog han över i Tyresö/Hanviken där han gjorde en riktigt bra alletta framför allt, då man kom fyra.

5. Linden – Pär Hellenberg

Har tränat Västerås juniorer i många år nu, men nu så tar han klivet upp till seniornivå och blir huvudtränare för första gången. Men har faktiskt meriter från att vara assisterande tränare i såväl Leksand som Västerås och Vita Hästen. En mycket omtyckt person i Västeråsleden, och ska vara en riktig taktiker.

6. Väsby – Jesper Kemi och Markus Odén

Enda laget i ettan som kör med delat ledarskap. För Kemi är det första säsongen som ansvarig, han var assisterande förra säsongen under Jussi Salo som sin första tränarerfarenhet. Marcus Odén har två säsonger innan som huvudtränare, säsongerna 16/17 och 17/18 tränade han Väsby. 16/17 gick laget till playoff 2 medan säsongen 17/18 missade laget slutspel. Det blir spännande att se vad det rätt orutinerade tränarparet går för.

7. Nyköping – Björn Tholander Olsson

Inledde sin tränarbana i Valdemarsvik innan han gick till Finspångslaget Guts och förde upp dem till tvåan. Där värvade de ihop ett starkt lag och blev ett topplag som kvalade upp mot ettan, dock utan att lyckas. Då gick han istället till Mjölby, där de kom tvåa i kvalserien till ettan, och missad ettanplats (som man dock fick iaf efter Köpings degradering). Men nu får han ändå chansen i ettan och Nyköping, och det med ett väldigt spännande lag.

8. Wings – David Lundmark

Har tränat på juniornivå i Wings och Almtuna fram till för tre säsonger sedan då han tog över som tränare i Wings a-lag. Där inledde han sin bana darrigt när laget fick kvala sig kvar, men sedan har det gått lite bättre och laget har hamnat 3:a och 4:a i fortsättningsettan.

9. Enköping – Jonas Norgren

Hade fram till förra säsongen endast tränat tvåan och trean-lag med blandad framgång, men fick då chansen att träna Enköping i ettan. Det gick väl sådär, det blev vare sig sämre eller bättre än det gråa lag i nedre regionerna som man varit tidigare med.

10. Segeltorp – Daniel Pettersson

Gör sin första säsong som tränare och hans karriär som spelare stannade på division 4-nivå.

Lämna ett svar