Supporterintervjun – Krif

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Krifs eldsjöl Mattias Johnsson berättar om rivaliteten med det kaxiga rivallaget, vilken ishall han var tvungen att ta av sig tröjan i, och en massa andra roliga händelser som supporter.

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

– Mattias Johnsson heter jag. 33 år gammal. Jobbar som befälhavare på Aspöfärjan i Karlskrona. Flickvänn och en son på 6-år.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Började själv spela i KRIF Hockey som 7-8 åring så på den vägen är det. Kommer ihåg hur man som liten fick gå på A-lagsmatcherna, hänga bakom spelarbåsen och leta förlupna puckar under läktaren. Under min karriär var jag målvakt, men la skridskorna på hyllan vid 16-års ålder.

Mattias Johnsson, privat bild.

Hur mycket hardcore är du?

– Extremt mycket skulle jag vilja påstå! Jag ser alla hemmamatcher gapandes i klacken från ståplats och säkert minst en tredjedel av säsongens alla bortamatcher på plats på bortastå. De matcher jag inte kan se på plats följer jag via webbsändningarna.

– Jag har suttit i supporterklubben WhiteAngels styrelse i över 10 år. Började som ledamot 2012 innan jag blev ordförande under 6-7 års tid. Numera är jag kassör och har hand om våra sociala medier.

– Nu under off season så är jag väldigt aktiv med vår supporterinsamling som vi i skrivande stund har ökat med över 150 % gentemot föregående säsongs insamling. Utöver det så hjälper jag till att köra möbler och flytta in de nya spelarna, bygga läktare, riva scener på festivaler och liknande volontärarbete i både KRIFs och WhiteAngels regi.

– Under hemmamatcherna är jag med och ansvarar för klubbens intro innan jag går upp på ståplats och skriker mig hes. Kollegorna på jobbet märker att det har varit match kvällen innan om vi säger så ;). Det som jag tror skiljer sig mot många andra klubbar är att det är helt och hållet vi i supporterklubben som arrangerar klubbens intro med allt ifrån film till utrustning och allt material.

Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Det var när vi 2014 mötte Piteå borta i kvalserien till Hockeyallsvenskan. För att spara pengar till klubben så erbjöd vi oss att frakta lagets utrustning till Piteå i en skåpbil. Vi var 3 personer som körde upp och 3 som flög med laget. Sedan bytte vi på vägen hem så man ”bara” behövde köra en sträcka. Resan var på 143 mil enkel väg. 16,5 timmar senare var vi framme med utrustningen i Piteå. Väl på plats överröstade vi hemmapubliken och tog en skön 5-2 seger!

Vad är ditt bästa supporterminne?

– Mitt bästa supporterminne är nog när vi som nykomlingar i Division 1 säsongen 11/12 tog oss hela vägen till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Vi mötte Nyköping i Play Off 3. Första matchen hemma vann vi klart och andra matchen i Nyköping vann dem lika klart. Vi åkte supporterbussen hem , sov 3 timmar för att sedan sätta oss på bussen till Nyköping igen för den 3:e och avgörande matchen. Och vilken match det blev! Äckligt jämnt och 2-2 efter 60 minuter. Sedan avgör Sebastian ”Basse” Magnusson med en styrning exakt 6 minuter in i förlängningen. Glädjen var total på bortastå!

Vad gör ditt lag så speciellt?

– Det är den familjära stämningen i klubben! Vi har inte alltid de bästa förutsättningarna, men vi kämpar på med ett stort hjärta för klubben. Alltid Oavsett som vår slogan lyder!

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– Självklart är det KHK! Som mycket mindre klubb vad det gäller resurser som ekonomi, publik, arena osv så är det ju alltid lite extra skönt att knäppa sådana lag, som tror lite för mycket om sig själva, på näsan 😉

– Sedan hade vi många härliga duster med Kristianstad när de senast låg i Hockeyettan så det är roligt att de är tillbaka. Supportrarna där nere är ju kända för att vara allmänt stökiga. Kristianstads ishall är för övrigt den enda arenan där jag har blivit ombedd av ordningsvakterna att ta av mig min matchtröja för att de inte kunde garantera min säkerhet annars när jag skulle gå till kiosken i pausen…

Vad säger du om årets lagbygge?

– Som man säger varje år så ser det intressant ut! Vi har fått behålla i stort sett alla vi ville förlänga med, men framförallt så har vi skrivit 2-års kontrakt med hela ledarstaben och vår lagkapten Andreas Nordfeldt. Vi såg ett helt annat lag förra säsongen efter att Mikael Tisell tog över som head coach. Vi avslutade säsongen starkt, något vi förhoppningsvis kan bygga vidare på redan från start i år.

Sedan måste jag berömma vår nye sportchef Uffe Pettersson som visar stort hjärta för föreningen då han ställer upp som sportchef helt ideellt! Jag har nästan dagligen haft kontakt med Uffe om potentiella supporterspelare osv så det har varit roligt att få följa lagbygget och vad som händer i kulisserna på närmare håll än någonsin den här sommaren.

Hur långt kommer ni att gå i år?

I år är det våran tur att gå till Allettan igen! Något som hela föreningen suktar efter. Väl i Allettan grejar vi en plats bland de 8 främsta, vilket innebär Play Off. Sedan kan allt hända i Play Off…

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

– Väsby, Karlskrona och Kristianstad bör gå till kvalserien. Troja, Hudiksvall och Boden är alltid bra, men jag höjer ett varningens finger för Mariestad i år. Tror dem kan bli en riktig joker!

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

– Gruppen tillför ytterligare en dimension för alla oss hockeyettansupportrar. Det är kul att ha ett gemensamt forum där man kan ta del av nyheter som inte bara rör ens egna lag. Nyheter som man troligtvis hade missat annars. Sedan är det alltid kul att det slängs lite käft supportrar emellan, så länge det är med glimten i ögat 😉

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Tycker det fungerar bra som det är! Extra roligt med lite statistikinlägg som du har börjat med nu sista tiden. Sedan måste jag ge dig en stor eloge att du orkar lägga ner all den här tiden på gruppen för alla oss hockeyettanälskare. Hatten av Krister!

Lämna ett svar