Scoutrapporten – Lucas Torstensson, Hudiksvall

Idag så har jag scoutat Hudiksvalls värvning från Väsby, backen Lucas Torstensson. Jag har sett alla hans byten i matcherna Väsby-Hudiksvall och Kalmar-Väsby, de två sista matcherna i kvalserien.

Lucas bildade backpar tillsammans med Oliver Lexenberg, där han hade den uttalat offensiva rollen, medan Lexenberg stod för defensiven. De fick väldigt lite speltid i matchen mot Hudiksvall, men framför allt Lucas fick mer i matchen mot Kalmar, speciellt i slutet av matchen när Väsby jagade mål. Lucas fick spela i powerplay, men inget i boxplay.

Lucas är en väldigt offensivt lagd back. Han har bra skridskoåkning, bra teknik, ett kreativt och bra passningsspel och är duktig på att transportera upp pucken. Han föredrar att passa, men när han skjuter så använder han ett handledsskott som oftast träffar mål, men inte är speciellt hårt. Slagskott såg jag honom aldrig skjuta. Han har mjuka handleder som han nyttjar med små mjuka luftpass, och han gillar att lägga lite oväntade pass, bakom ryggen till exempel.

Såna här uppåkningar är Torstenssons specialitet. Klipp från hockeyettan play.

Han är dock inte alls lika stark i egen zon. Han är rätt småvuxen (175 cm) och det avspeglar sig i det fysiska spelet, där han inte gärna tacklas. Han har dessutom lite svårt att sortera spelare, vilket gör att han kan stå helt i ”tomme”, med motståndare fria. Han kan också hamna lite parallellt med skridskorna och lite stillastående på egen blå, och då kan han hamna på efterkälken.

Ingen perfekt illustration, men ändå ett exempel på när han blir lite lurad på blå. Klipp från hockeyettan play.

Summerar man så är han ett starkt kort framåt, men svag i spelet utan puck i egen zon. Med pucken är han dock briljant och kommer bjuda på många fina uppåkningar och passar i vinter.

Lämna ett svar