Toppvärvningarna från J20! Del 2

Igår presenterade jag de främsta värvningarna från J20 Nationell på forwardssidan till ettan, idag kommer uppföljningen, de bästa backvärvningarna. Sex backar av de 30 främsta i poängligan återfinns nästa säsong i ettan, varav två från Sundsvall. Här är de sex!

4. Anton Davidsson från Växjö J20 till Kristianstad

Anton Davidsson hade egentligen skrivit på för allsvenskan med Kristianstad, men valde ändå att skriva ett nytt kontrakt med Kristianstad efter degraderingen. Det är givetvis Kristianstad tacksamma för, för Anton Davidsson är en poängstark rightback som stod för hela 36 poäng i J20 Nationell säsongen som gick, varav 15 mål. Med det kom han fyra i poängligan för backar, ettan och trean spelar SHL kommande säsong, tvåan i allsvenskan. Anton var även utlånad till Mörrum fyra matcher under säsongen, och gjorde på dessa finfina 3 poäng, så han har redan bevisat sig på nivån. Tyvärr har jag inte hittat så mycket skrivet om Anton, men han har bra storlek och kommer säkert göra avtryck i rinkarna i vinter.

6. Samuel Eklund från Färjestad J20 till Sundsvall

Ännu en Färjestadstalang som väljer Sundsvall före att bli kvar i Värmland, det är lite ovanligt, men Samuel kanske är kompis med forwardstalangen Joel Nyman som också flyttar dit. Samuel har U17-landslagsmeriter för några år sedan då han spelade för Leksand. Förra säsongen gjorde han 35 poäng i seriespelet i J20 Nationell, och beskrivs som en back med bra blick för spelet både offensivt och defensivt.

14. Simon Lindblom från Luleå J20 till Dalen

Simon Lindblom kom 14:e i poängligan med 28 poäng gjorda, 26 av dem i Moradressen innan han på slutet värvades till Luleås J20. Han fick chansen med seniorerna två gånger i Modo och fyra gånger i Luleå. Han var även utlånad till Piteå tre matcher under säsongen, dock utan att göra något poäng. Simon har sina största styrkor i offensiven, är stark på pucken och i passningsspelet.  

22. Linus Millner Westberg från Leksand till Sundsvall

Ännu en backtalang till Sundsvall, faktum är att Sundsvall har plockat tre av topp 40 i J20 Nationells poängliga för backar, så de har en talangfull backsida kommande säsong. I Linus så får de en back som redan som 17-åring gjorde 18 matcher för Borlänge i ettan, dock utan poäng. En sådan talang plockas snabbt upp av Mora eller Leksand, och det var i Leksand som han noterades för 24 poäng under seriespelet säsongen som gick (5 poäng sedan i slutspelet). Han fick även chansen en match med seniorlaget. Han beskrivs som mogen i sitt spel med styrka både offensivt och defensivt.  

25. Emil Grimlund från Oskarshamn J20 till Visby

Emil Grimlund gjorde 23 poäng för sitt Oskarshamn säsongen som gick och var med det lagets poängstarkaste back. Han fick chansen också en match med SHL-laget. Han var dessutom utlånad två matcher till Krif och tre till Visby, dock utan att synas i protokollet. Dock verkar han ha gjort bra intryck på Visby, då han nu alltså sajnat med dem. Emil är rightare, och beskrivs ha en fin skridskoåkning och en bra blick.

30. Erik Hannu från Luleå J20 till Boden

Erik Hannu kom på 30:e plats i backarnas poängliga med 21 poäng säsongen som gick, och han fick även chansen en match med Luleås SHL-lag. Han är ursprungligen en Bodenkille som nu alltså väljer att flytta hem igen. Redan säsongen 20/21 sedan gjorde han fem matcher med a-laget och noterades då för två poäng. Under säsongen var han utlånad två matcher till Boden. Erik Beskrivs ha en bra spelförståelse, rörlig med dina händer. En tvåvägsback med lite mer offensiva kvaliteter.

Omslagsfoto: #2 Anton Johannesson lyckades allra bäst i poängligan av de unga backarna förra säsongen, då han kom 11:a bland backarna med 26 poäng. Får någon samma genombrott i år?

Foto från Halland i fokus

Lämna ett svar