Östra ettans tio bästa värvningar!

Det är inte ofta man får skriva detta, men den östra ettan är faktiskt den ettanserie som så här långt gjort allra mest spännande värvningar! Det är stentufft att utse de tio bästa, men till slut så faller ändå starka värvningar som Fredrik Stridlund, August Hedlund och Johannes Nilsson bort och vi står med dessa namn som de allra starkaste.

Pontus Karlsson i Nybrotröjan. Foto: Hampus Gliving. Nybro

10. Pontus Karlsson (C/W), Nyköping  (från Nybro)

En grovjobbare och poängmakare i ett, Pontus Karlsson har många goda egenskaper. Det märker man också då han spelat och fått bra med istid i toppklubbar som Väsby och Nybro. Kommer betyda massor för Nyköpings offensiv i vinter.

9. Gilbert Gabor (C/LW), Väsby (från Banska Bystrica)

Att värva från den slovakiska ligan är ovanligt, men Gabor har faktiskt Väsby som sin moderklubb. beskrivs som en hårt jobbande ytter som köper sin roll och gör mycket nytta för laget. Dubbel slovakisk mästare, så meriter finns. Det ska bli spännande att se om han också kan få det att lossna poängmässigt i ett Väsby som lär sopa mattan med motståndet stora delar av säsongen.

8. Ludvig Georgsson (D), Väsby (från Tyresö/Hanviken)

Edvin Hammarlund gör stor succé i Djurgården och Ludvig Georgsson påminner mycket om sin före detta lagkamrat. En rörlig back med bra storlek som dessutom både är trygg med pucken och stabil i defensiven. Det ska bli spännande att se honom i annan omgivning.

7. Erik Palm (D), Tyresö/Hanviken (från Visby)

Han kanske inte är den sjunde skickligaste värvningen på listan, men hans betydelse kommer vara tyngre. Tyresö/Hanviken fått backar att utvecklas tidigare, och jag tror Palm, som redan är en bra ettanback kan ta ytterligare steg. Kommer dessutom betyda mycket för laget med sin rutin, inställning och ledarförmåga.

6. Alex Ek (C/LW) – Huddinge (från Dalen)

Underskattad spelare som gjort bra med poäng i alla klubbar han spelat i. Men han är också en nyttig lagspelare som gör jobbet i båda riktningarna och dessutom en pådrivare. Kommer få en nyckelroll i Huddinges nybygge.

5. Daniel Fahlström (G), Nyköping (från Kristianstad)

Daniel Fahlström har varit på gränsen till det stora genombrottet i flera år, men säsongen som gick så kom det äntligen. Han agerade fullkomlig vägg stundtals och fick också chansen i Kristianstad i slutet av säsongen utan att göra bort sig. Något nytt allsvenskt kontrakt blev det trots allt inte och nu vänder han alltså tillbaka till Nyköping igen, något som Nyköping givetvis tacksamt tar emot.  

Joni Nikko brukar stå för avsluten själv, men här försöker han täcka av ett upplägg för skott. Foto: Hampus Gliving, Nybro

4. Joni Nikko (LW/RW), Väsby (från Borås)

Joni Nikko hade visserligen grymma meriter från flera säsonger med spel i Liiga, men när han värvades till Borås inför säsongen som gick så var han skadedrabbad och hade en inte helt lysande sejour i Boro/Vetlanda i ryggen. Men Borås fick ut massor av finnen, framför allt sprutade han in mål. 28 kassar på 39 matcher blev det och det är givetvis just den egenskapen Väsby är ute efter när man värvar den rutinerade 29-åringen.

Henrik Rommel jagad av Halmstads Tommy Lee. Foto: Halland i fokus

3. Henrik Rommel (C/LW), Väsby (från Troja)

När vi ändå snackar målskyttar så måste vi också snacka Henrik Rommel, en av ettans allra främsta på det gebitet de senaste säsongerna. Innan dess så spelade han i allsvenskan med god framgång så visst är det en toppspelare i ettan som ny vänder tillbaka till Väsby.

2. Anton Johansson (C), Visby (från Troja)

Anton Johansson var en av ettans allra bästa centrar säsongen som gick, en pudelklok tvåvägscenter som gör massor av rätt på isen. Han levererar poäng, han sköter sig klanderfritt i defensiven och när han nu återvänder till Visby så kommer han göra Visby till en given tvåa i den östra ettan.

1.       Fredrik Forsberg (LW/RW), Väsby (från Djurgården)

Fredrik Forsberg har tre säsonger i SHL och fem i allsvenskan, så det är med andra ord en meriterad herre Väsby nu lyckats locka till sig med en stor bunt hamburgersedlar. Men samtidigt är det inte någon gamling med bäst före datum passerat som nu ansluter, Fredrik är bara 27 år gammal och borde därmed stå på sin peak. Att han då väljer att ta klivet ner är därför lite överraskande, men samtidigt en grym förstärkning givetvis. Dessutom en spelartyp som kommer få mycket uträttat också på ettannivå, en spelare som tar jobbet och kan bidra både offensivt och defensivt.

Lämna ett svar