Tyngsta tappen i norra ettan

Allt är inte positivt under sillyn, för visst får du ett antal nya spelare att glädja dig åt, men hur gärna man önskar annat så blir man också av med ett antal. Här är de som jag tycker lämnar störst tomrum efter sig när de lämnar sina lag i den norra ettan.

Obs! Endast bekräftade övergångar är med! Därför är ej tapp av spelare som Emil Lindblom från Kalix med.

Boden – Robin Höglund (LW) till Borås

Robin Höglund var omtyckt i Boden med sitt frejdiga spel. Han älskar att åka runt och tacklas och har alltid fart på skridskorna. Kan spela både i en checkingline och en producerande enhet. Dessutom den goda egenskapen att lyfta sig i slutspel. Höglund var definitivt en spelare Boden velat ja kvar.

Clemensnäs – Jonatan Sundin (F) till Gislaved

Clemensnäs har bara tappat en spelare, men det är en rätt tung pjäs. Tvåan i interna poängligan, Jonatan Sundin, väljer att inte följa med upp i ettan utan flytta till Gislaved för spel i södra tvåan. Lite märkligt kan tyckas då han är från Norrland och spel en serie högre upp borde locka, men 22-åringen kommer tycker annat, och antagligen tvärtemot vad Clemensnäs önskat.

Hudiksvall – Fredric Jansson (D) till Östersund

En stor, stabil defensiv pjäs som betytt mycket för Hudiksvalls spel i egen zon. Var väl värd att få ta steget upp nu, för han håller även en nivå upp. Men det svider naturligtvis för Hudiksvall som blir av med fem av sina backar.

Kalix – Sebastian Huczkowski (LW/RW) till ej klart

Huczkowski var en liten prestigevärvning av Kalix då han snoddes från Boden säsongen som gick. En attityd- och poängspelare i ett, men gjorde kanske ingen supersuccé. Väljer nu att lämna Kalix redan efter en säsong, vart tar han vägen nu?

Kiruna – Calle Källström (LW/RW) till Kiruna City

Att assisterande kaptenen väljer att varva ner i Kiruna City måste ändå ses som lite överraskande. Han har ju ändå varit kapten i fyra säsonger (ass 1, kapten 3) och är mer känd för sin attityd och fina inställning än poängskörd. Men samtidigt så hade han sin kanske svagaste säsong sedan han flyttade upp från Forshaga, och motivationen tröt väl.

Magnus Isaksson Foto: Oliver Åström, Kalix

Piteå – Magnus Isaksson (C) till Rosvik

En del klubbar är svåra att välja vem man ska utse, men så är verkligen inte fallet vad gäller Piteå. Magnus Isaksson har varit Piteås klarast lysande stjärna i 10 säsonger, en garant för att laget alltid ska kunna vinna matcher. Kunde spela över 30 minuter i matcherna och ändå vara bäst på isen. En profil vi sett få av på hockeyettanivå och det är bara att lyfta på hatten för trotjänaren.

Strömsbro – William Eriksson (D) till Borås

En stark defensiv back under alla säsonger, men förra säsongen fick han också ett genombrott offensivt. Snittade över en halv poäng per match vilket är riktigt starkt för en back med ett defensivt mindset vars största styrka är att vinna sargdueller.

Marcus Sirén Foto: Oliver Åström, Kalix

Sundsvall –   Marcus Sirén (C/RW) till ej klart

Jag var ett tag inne på att välja Pontus Englund, men jag tror faktiskt att tappet av Marcus Sirén är ännu tyngre. Han hade en rutin som var väldigt nyttig för Sundsvall och nu känns laget väldigt ungt och orutinerat. Marcus vann den interna poängligan klart säsongen som gick och har massor med verktyg i sin verktygslåda. Undrar vart karriären tar vägen härnäst, eller blir det skridskorna på hyllan för den hjärnskakningsdrabbade forwarden?

Teg – Martin Liljekvist (D) till Cholet

En stor och stark back som fortfarande kan göra bra med poäng. Det finns det inte så många av i ettan, men Martin Liljekvist var en av dem. Hade kunnat spela i en större ettanklubb men valde en softare tillvaro i Frankrike.

Örnsköldsvik – Vilgot Dahlén (C/RW) till Surahammar

21-åringen gjorde förra säsongen sin första seniorsäsong och gjorde det verkligen med bravur. 9 mål och 8 assist på 22 matcher i ett bottenlag, det är riktigt starkt! Och stark är precis vad han är en kraftfull spelare som gillar att driva på kassen och skapa oreda, vilket är otroligt nyttigt att ha i ett lag.

Lämna ett svar