Lag för lag: Örnsköldsviks slagstyrka!

Örnsköldsvik klamrade sig kvar utan kvalspela säsongen som gick tack vare en finfin slutspurt. Men hur står sig årets upplaga jämfört med förra?

Truppen just nu

Minus
Tappet av Vilgot Dahlén måste ses som det enskilt största minuset så här långt, han hade näst högst poängsnitt i laget med sina 17 poäng på 22 matcher och han var dessutom lagets målfarligaste spelare med sina nio mål. Surahammar var det som lyckades locka till sig honom. Man blir också av med forwarden Elias Lindström som går till nykomlingen Falun, samt backarna Adam Niederbach och Victor Sjöholm. Dessutom lär de bli av med Linus Håkansson, vilket givetvis skulle vara kännbart.

Plus
Förlängningen med backen Oscar Byström satt givetvis fint, han kan vara den enskilt viktigaste spelaren i laget, förhoppningsvis kan han göra fler matcher än de 16 han gjorde säsongen som gick. Annars är det i vanlig ordning gott om nyförvärv till Örnsköldsvik, men få nyförvärv som man på förhand kan säga att de kommer att färga. Marwin Wedemo gjorde ändå 12 poäng i Vännäs och Felikx Olsson, också han Vännäs, delade på spaden i nedflyttade Umeålaget. Anton Fält värvas in från Köping, men har också gjort matcher för såväl Lindlöven som Östersund. Oliwer Stensson snittade över en poäng i Muik förra säsongen, men de spelar i Suomi Sarja som är närmast att jämföra med hockeytvåanklass.

Skulle behöva ha in
Örnsköldsvik har inga pengar att värva för och har redan i stort sett full trupp, men nog borde det finnas plats för en förlängning med Simon Engström och därtill så vore det inte dumt att få in någon stabil defensiv pjäs, gärna med lite rutin.

Prognos: Svagare

Lämna ett svar