På begäran: Nyköpings slagstyrka!

Förra säsongen gick man såväl till alletta som slutspel, men till denna säsong har det varit hög omsättning. Kan de ändå bli att räkna med?

Truppen just nu

Minus
Det har varit stor omsättning i Nyköping och hela 10 spelare har lämnat och risken är stor att det blir en elfte då Sören Dietz Larsen gått ut och sagt att han vill spela på en högre nivå, även om inget är klart. Han skulle vara det tyngsta tappet av dem alla, men även tappen av Elias Jakobs och Isak Dahlin är kännbara. I övrigt är det dock mest spelare av karaktären komplementsspelare som inte bör vara så svåra att ersätta som lämnat. Man har dock inte bara tappat många spelare, även tränaren Filip Algeman har lämnat till förmån för Hudiksvall. Han gjorde ett bra jobb med Nyköping förra säsongen och kommer givetvis saknas.

Plus
Man har fått behålla flera av de tongivande spelarna i form av Lucas Byhlin, Christian Axelsson, Albin kedbrant och Albin Ivarsson Hamberg, men också förra säsongens stora utropstecken, målvakten Sebastian Wagner. Då man även fått tillbaka Daniel Fahlström efter en utflykt till allsvenska Kristianstad så kommer målvaktssidan vara lagets klart starkaste lagdel, ja bland de bättre i ettan. Nyförvärven är inte så många, endast fem stycken, men väldigt intressanta. Utöver nämnde Fahlström så lyckades man få in en ny förstacenter i form av Pontus Karlsson, och han kan mycket väl flankeras av ett annat nyförvärv, Hampus Engman. En stor forward som gjorde det riktigt bra i Vänersborg säsongen som gick. De sista två nya är unga killar, forwarden Joel Myrberg Andersson som gjorde en bra första seniorsäsong med Borlänge säsongen som gick, och poängstarka juniorbacken Viktor Åström från Modos J20.

Skulle behöva ha in
Först och främst lär man vilja förlänga spelskickliga backen Alexander Stensson, som var en av lagets bästa spelare säsongen som gick. Sedan tror jag man inte helt gett upp att ändå få ha kvar Sören Dietz Larsen, det är inte så lätt att få allsvenskt kontrakt denna säsong. Lyckas man inte få förlängt med dessa två så bör ersättare för dem ligga högt i prioriteringsordningen.

Prognos: Något svagare

Lämna ett svar