På begäran: Dalens slagstyrka!

Dalen har kunnat bygga på rätt bra kontinuitet under flera år, men denna säsong är omsättningen av spelare större. Vad innebär det för slagstyrkan?

Truppen just nu

Minus
Det är några riktigt jobbiga Jobsposter som drabbat Dalen. Unga killar som gjorde en väldigt bra första seniorsäsong har lämnat, Gustav Salmi Lilja (till Västervik) och Anton Johannesson (till Brynäs) gjorde stora avtryck och var viktiga poänggörare som nu försvinner. Men de kanske allra tyngsta tappen är de rutinerade. Bröderna Röykås Marthinsen (till Stjernen) har varit monumentala för Dalens framgångar de senaste säsongerna med sin laglojala slit och allroundstyrka, och skicklige Alex Ek (Huddinge) vann interna poängligan med marginal. Dessutom lägger skicklige målvakten Oscar Malm skridskorna på hyllan.

Plus
En trio unga och utvecklingsbara backar plockas in i Victor Nilsson (HV j20), Simon Lindblom (Luleå J20) och Linus Jacobsson (Linden). Av dessa tre ser väl Linus Jacobsson ut att vara det starkaste kortet, men någon ny Johannesson är han inte. Offensivt så är värvningen av Charles Eklund bra, han var en av Borlänges ledande spelare. Jakob Turnbull (HV J20) är ett lite mer oskrivet kort. Som ersättare för Malm på målvaktspositionen så lånar man in U19-landslagsmannen Oskar Blomgren från Malmö J20, det ska bli spännande att se vad han kan förmå på seniornivå.

Skulle behöva ha in
Framför allt så ekar det tomt på leveranshyllan. Vem ska göra poängen? Charles Eklund kan säkert göra några, men i övrigt så gjorde främste poänggöraren man förlängt med 22 poäng (Karl Smedberg). Nej offensiv spets måste in, och den måste plockas utifrån.

Prognos: Klart svagare

Lämna ett svar