På begäran: Borlänges slagkraft!

Efter senaste avsnittet av Mjörnbergs trashtalk där jag och Mikael Mjörnberg listade fem lag vi tror blir bättre respektive sämre kommande säsong så har jag fått många frågor om vad jag tror om just deras lag. Och då jag försöker besvara de funderingar som finns så tänkte jag i en serie inlägg kortfattat försöka ge min syn på vart lagbyggena ser ut att barka. Då jag fått två förfrågningar om Borlänges lagbygge så börjar jag med dem så får vi se vilket lags supportrar som vill se en analys av sitt lag härnäst.

Borlänge

Truppen just:

Minus:
Borlänge har haft en svag silly där man tappat många av sina bästa spelare. Toppbacken Emil Rangedal lämnade för Borås. Trotjänaren och enskilt viktigaste spelaren, Patrik Elfsberg, gick tillbaka till moderklubben, nykomlingen Falun. Dessutom har interna poängligatrean Charles Eklund gått till Dalen och tvåan Emil Lind ryktas lägga skridskorna på hyllan. Sundsvall har dessutom lagt beslag på fyran Ludwig Westerlund.

Plus:
Ersättarna har inte alls samma meriter att visa upp. Visserligen är bröderna Blank spännande nyförvärv, och Köpingvärvningen Kivelä Karlsson kan bli lyckad. Jesper Fastesson har mest meriter av värvningarna efter en säsong i allsvenskan med Östersund, men då i en grinder-roll. Backsidan ser ändå rätt ok ut, men vem ska göra poängen är frågan?

Skulle behöva:
Snittåldern ligger på under 21 år, Borlänge skulle definitivt behöva ha in rutin, men på papperet ser de bara ut att sakna en forward så det lär bli tunt med det.

Prognos: Mycket svagare

Lämna ett svar