Vart tar Nybrospelarna vägen?

Idag så började Nybrospelare ge sig till känna som inte fick förlängt. Robin Wengdahl gick på hemsidan ut och tillkännagav att han lägger skridskorna på hyllan, och Niklas Dahlberg tackade senare på twitter alla runt klubben för sin tid där. Men vart tar han, och alla andra som inte får nytt kontrakt vägen? Jag spånar klubbar som skulle kunna passa både dem och den nya klubben!

Om vi börjar med att skriva av de som redan ryktas ha gjort klart för en förlängning.

De båda finska stjärnorna Eero Savilahti och Janne Väyrynen sägs redan ha skrivit under nya kontrakt, och även backen Anton Brandhammar ska ha gjort detsamma. Sedan går buden åt olika håll om flera av de andra, och så länge det är helt öppet så kommer de med på min lista.  

Backar

Niklas Dahlberg kommer som sagt var inte bli kvar i Nybro, men ska enligt uppgift ha ambitionen att fortsätta spela ishockey. Då känns Tranås som ett bra val. Han har en historia i klubben och skulle passa som ersättare för Fredrik Lindström som enligt uppgift är på väg från klubben.

Antagligen är Jesper Mångs och Viktor Bohlin aktuella för förlängning. En av dem får minst kontrakt, den andra kanske inte får det. Den som eventuellt inte blir kvar känns som ett givet namn för Karlskrona. Karlskrona har saknat stora och stabila defensivbackar och lär bygga om backsidan en del, och då känns Mångs/Bolin som passande val.

Sebastian Walfridsson kommer däremot inte få förlängt. Däremot finns det flera klubbar som skulle kunna vara intresserade av den rörlige backen. Ett rykte placerar honom i Brödernas Väsby, och eftersom han kommer däruppifrån känns det inte så avlägset. Annars skulle säkert hans ex-klubb Visby kunna vara ett alternativ.

Oskar Matushkin kom ifrån Boden inför säsongen och kommer stå högt på Bodens önskelista. Det mesta talar för att det blir en ny Norrlandssäsong för hans del.

Forwards

Sebastian Borg kringgärdas också av lite rykten om förlängning. Han kommer ursprungligen från Stockholmstrakten och har gjort en säsong i Vallentuna. De söker just nu med ljus och lykta efter spets, och då vore Borg ett givet namn att försöka knyta till sig.

Oliver Olsson får troligen se sig om efter ny klubb att spela för. Två klubbar som säkert gärna sett en återkomst av Oliver är Krif och Halmstad. Inget av de båda lagen har dock någon större pengapung att ösa ur, men det finns ju andra värden som kan locka.

Jonas Nyman skulle kunna vara nyttig som energispelare också för Nybro i allsvenskan. Men jag tror han nekas förlängning och då finns det flera klubbar som säkert kastar lystna blickar efter den speedige och tekniske Nyman. Forshaga hoppas givetvis att han längtar hem till Värmland. Skövde är enda klubben 25-åringen gjort mer än en säsong i som senior och skulle kunna passa båda väldigt bra. Men han har också spelat i Krif och Vimmerby, och av de båda känns Vimmerby kanske troligast med tanke på att de har lite stabilare ekonomi. Spelstilsmässigt så skulle också Kalmar kunna vara ett alternativ, men det cirkulerar inget sådant rykte.

Pelle Hedlund är en annan Värmlandspöjk som inte bör bli kvar. Forshaga kommer vara på honom som iglar, men jag tror att även Karlskrona skulle kunna vara intresserade av den poängstarke centern.

Hannes Johansson skulle kunna få följa med upp, men det mesta talar dock emot det och då kanske det lockar att flytta hemåt mot Tingsrydstrakten igen. Då finns två alternativ, antingen Troja, men de ser ut att köra med en budgettrupp i år och satsar ungt och fräscht bredvid några rutinerade pjäser. Det andra alternativet känns mer spännande, nämligen Alvesta. Nykomlingen skulle ha stor nytta av en poängforward med rutin, medan Hannes skulle kunna få hur mycket istid som han önskar.

Pontus Karlsson får också söka nytt antagligen. Han kommer från Stockholmstrakten och Wings, kanske en återkomst dit kan bli aktuell?

Juho Liuksiala skulle säkert kunna få förlängt men sägs hamna i Finland.

Lämna ett svar