Västnoteringar och bekräftade rykten

Idag tänkte jag inleda med att credda Forshaga. För tidigare har jag varit på dem för att de brukar släppa hela truppen på ett bräde fram i juli och på så sätt inte alls bygger upp något intresse för laget. Men till denna säsong så har man tänkt om, och redan har man kunnat presentera nio spelare och en tränare, och det är faktiskt flera intressanta namn bland dem. Tränaren Thomas Engman kommer senast från villervallan nere i Mörrum, där han ändå hade en väldigt bra första säsong, innan korthuset rasade. Jag ser honom som en stark lagbyggare, just vad ett Forshaga behöver när man kommande säsong kommer få slå ur underläge. Bland spelarna så finns det också några spännande namn. Jonathan Ström är en riktigt duktig center som återkommer från Skövde, en duktig tekare med kvaliteter både offensivt och defensivt. Hugo Ek Koskela värvades in från Köping och är en kille med offensiva spetsegenskaper. På minussidan finns Karl Jonsson, en lovande back som faktiskt gjort en bra säsong i alllsvenskan med Karlskoga (plus strömatcher) men som inte fått det att lossna i Dalen och Forshaga, går det bättre i Skövde?

***

Mariestad har signat spelare i rekordfart. Man har redan 20 spelare signade och man har lyckats förlänga med i stort sett hela spetsen från förra säsongen plus att man plockat in några riktigt spännande nyförvärv, där återvändande Tobias Sandberg ändå måste ses som tyngsta. Med förra säsongens succémålvakt Isac Ohlsson vid sin sida så måste Bois duo vara ettans allra vassaste säsongen som kommer. Om nu inget oväntat sker under sillyn… Offensivt har de också spets så de räcker och blir över, eller vad sägs om tänkbara offensiva kedjor som…

Jesper Lindén – Lukas Larsson – Ludwig Wistén

Joel Thulin – Johannes Jämsén – Hugo Pettersson

Anton Blomberg – André Astley Rydberg – Vincent Reimer

Lägg därtill en hårt arbetande fjärdekedja med defensiva spetskvaliteter (höll bland annat nollan 30 boxplay i rad).

Nej för Mariestad är just nu akkilleshälen backsidan, man saknar offensiva spetsar till backparen och det verkar som att förra säsongens spetsar har många klubbar efter sig. Tobias Aronsson jagas av Nybro, Kalmar och Karlskrona medan Jesper Broeng har allsvenska anbud att ta ställning till. Lämnar dessa så ser backsidan klart försvagad ut, och då kanske det inte spelar någon roll om de har top notch på övriga lagdelar.

***

En kortis: Hampus Karlsson från Kalmar till SHL! Vilken magisk resa han gjort, han spelade i tvåan förrförra säsongen!

***

Jag tänkte också passa på att klappa mig och alla min uppgiftslämnare på axeln: Det har visat sig att jag har ett lika bra track record på mina avslöjanden som tidigare. Antalet missar är räknade på ena handens fingrar, och det är inte så illa med tanke på alla rykten jag skriver om. Detta är track recorden de senaste dagarna bara:

Phil Horsky till Tranås. Check

Fredrik Granberg från Boden till Piteå. Check

Adam Persson förlänger i Nybro. Check

Hugo Haas från Vallentuna till Boden. Check

Har ni mer tips om övergångar, kontakta mig på messenger eller mail: hkrister@msn.com

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar