Så heta är semifinalerna! Del 1

Jag tog ett par dagar ledigt från skrivandet, jag kände att jag behövde det. Men bara för att jag tog ledigt från skrivandet så innebär det inte att jag tog ledigt från hockeyettanslutspelet. Nej, jag har kollat på samtliga sex semifinalmatcher i söndags och blev så pass inspirerad att jag bestämde mig för att i alla fall göra en tillfällig(?) comeback på bloggfronten. Och jag gör det genom att ge min syn på semifinalmatcherna i söndags. Vilken matchserie är egentligen hetast? Vilka matchserier avgörs imorgon? Vad har fällt avgörandet i matcherna? Och vad kan de förlorande lagen göra för att göra match av det igen? Idag del 1!

Hudiksvall-Boden 2-0 i matcher (4-0 och 4-3)

Hetta? Het!

Boden visade upp en blek insats i lördags och verkade rejält revanschsugna i söndagens returmöte. Man dominerade långa stunder matchbilden där man fick många långa anfall mot ett normalt anfallsglatt Hudiksvall. Speciellt i den första perioden så malde man ner Hudiksvall på ett imponerande sätt. Tyvärr för Bodens del så hade man alldeles för blött krut i bössan, och powerplayspelet saknade en hel del.

För Hudiksvalls del så var anfallen betydligt färre och kortare, men de var hela tiden giftiga i omställningsspelet. Det var också så man fick 1-0 i slutet av den andra perioden och när man sedan också bjöds på en markeringsmiss och en bjudpuck så ledde man med 3-0 med bara sju minuter kvar. 3-0-målet kom att bli minst sagt omdiskuterat då Boden ville ha detta till målvaktsinterference, vad tycker ni?

Men Boden krigade verkligen, de gav aldrig upp. Och bara 18 sekunder efter 3-0 så kom 3-1. Och sedan spelade de mer desperat, något som var en detalj man kanske saknat i Bodens spel tidigare under matchen. Man tog ut målvakten, packade in folk framför mål och började lassa in puckar och vips så stod det 3-3 med 45 sekunder kvar!

Hudiksvall hade dock marginalerna på sin sida denna match. 17 sekunder senare så kan man pilla in en retur och vinna matchen.

Summering:

En härligt fysisk match där det smällde rejält och var grinigt efter i stort sett varje avblåsning. Det var nog inte många som kom från matchen utan blåmärken!

Det som fällde avgörandet till Hudiksvalls fördel var två saker: Dels bjöd de inte Boden på några misstag som gav målchanser som Boden gjorde vid såväl 2- som 3-0. Dels så var Boden inte distinkta nog när lägena väl dök upp.

Vad ska Boden göra för att vinna match 3?

Mer av det de gjorde match 2. Fortsätta sätta hög press på Hudiksvall och tvinga ner dem i egen zon, där är de inte lika bekväma och framför allt så kan de inte skapa egna lägen där. Lite mer desperation mot mål, och lite mer puckar mot mål, så är detta inte omöjligt att det blir också en match 4.

Kalmar-Sundsvall 2-0 i matcher (4-0 och 6-1)

Hetta? Sval

Detta är den minst heta kvartsfinalen, och anledningen till det är två: Dels är Kalmar alldeles för överlägsna, dels så dömdes match två av en domare som tillät betydligt mindre fysik än i övriga matcher. Fabian Westling Alm åkte på matchstraff på en tackling i rygg mot sarg som inte ens gett en tvåa i andra semifinalserier. Rätt eller fel säger jag inget om, men det behövs fysik för att få hetta i matcherna!

Som jag skrev innan så kommer Sundsvalls försök att spela höghastighetshockey med snabba spelvändningar straffa sig mot Kalmar, för är det något lag som gillar att spela höghastighetshockey så är det Kalmar. Och nu kanske Kalmar inte imponerade jättemycket i söndags ändå, men nog var de både ett och två nummer större än ett överraskande blekt Sundsvall. Christof von Burgh som stängde igen i kvartsfinalerna hade kanske inte sin bästa dag heller, men 6-1 är siffror som inte går att snacka bort. Kalmar hade stundtals lekstuga i anfallszonen medan Sundsvalls anfall var korta och lätträknade.

Summering:

Kalmar som kan samla fart djupt ner i egen zon och sedan komma samlade till anfall blir otroligt svårstoppade. Sundsvall hann inte med, utan blev passiva i egen zon. Kalmar vann utan att förta sig, och Sundsvall fick en mängd utvisningar emot sig vilket inte heller hjälpte till.

Vad ska Sundsvall göra för att vinna match 3?

Ja det blir nog svårt, Kalmar lär vinna denna matchserie i tre raka. Men ska man i alla fall ge det ett försök så måste man få ner deras fart. Möta upp dem bättre i mittzonen, få ner puckarna djupt i anfallszonen och sedan checka hårt på felvända backar och sedan försöka utnyttja felpassar som då kan uppstå. I egen zon handlar mycket om att vinna insida hela tiden. Kalmar är suveräna på att hitta instick till spelare i slottet, där måste man vara otroligt uppmärksam och äga de ytorna.

Nybro-Vimmerby 2-0 i matcher (3-0 och 2-1)

Hetta? Het!

I Nybro fick man en domare som valde att stoppa pipan i fickan och låta spelarna göra upp om det. Därmed så bjöds det på båda massor med tuffa närkamper, tjafs efter avblåsningar och däremellan också en hel del sevärd hockey. För det var en bra match mellan två jämna lag som spelades. Nybro kom som vanligt ut riktigt starkt och ägde större delen av första perioden. Man fick många och långa anfall mot ett Vimmerby som mest fick försvara sig. Men Vimmerby kom in i matchen och gjorde ologiskt 1-0 på en bjudning av Jesper Mångs och den andra perioden var det Vimmerby som hade flest och bäst anfall, men lika ologiskt som 0-1 kom i den första så föll också 1-1 mitt i värsta Vimmerbyövertaget. I den tredje perioden så började Vimmerby se mörare och mörare ut och även om man stod upp bra så var det Nybro som var det tyngre laget och också fick in 2-1. Vimmerby var nära kvittering, men en magisk Robin Johansson-plock räddade segern åt Nybro.

Summering:

En välspelad och intensiv match som bjöd på hetta både på isen och lite extra vid sidan av sedan Vimmerbykaptenen Jacob Karlsson jämfört invasionsresan till Vimmerby med invasionen i Ukraina. En jämn match mellan två bra lag, där Nybro är det tyngre laget, men där Vimmerby spelar med ett härligt självförtroende i spelet och med bra rörlighet.

Vad ska Vimmerby göra för att vinna match 3?

Mer av det man gjorde match 2. Men man skulle kunna vara lite resolutare i avsluten, nu passade man bort flera gyllene lägen, få ett avslut och driv på kassen! Jag tror faktiskt att man löser detta.

Lämna ett svar