Idel hemmasegrar i semifinal ett

Det blev idel hemmasegrar i de första semifinalmötena, samtliga sex matcher slutade med glädje för de högst rankade lagen. Det var egentligen bara i en match det var riktigt spännande hela vägen in i slutminuten.

Troja-Karlskrona 3-0

Karlskrona begav sig till Ljungby för match mot Troja och det var hemmalaget som trampade gasen i bitten direkt från första nedsläpp. Någon utdelning blev det dock inte, och med ungefär halva perioden spelad kom Karlskrona in i det bättre och det blev lite böljande spel.

I den andra perioden så var det ett än mer taggat Karlskrona som kom ut, men det var Troja som fick utdelning med en minut kvar av perioden. När sedan Troja gör 2-0 tidigt i andra, efter att domarna missat en solklar offside, (iaf i mina ögon eller vad tycker ni? Se nedan!), så går momentumet över till Troja som sedan kan vinna matchen med 3-0.

Klipp från hockeyettan play.

Karlskrona måste bli lite rakare och hetare framför mål för att få hål på Ragnewall, lyckas man med det idag?

Tips: 3-1

Nybro-Vimmerby 3-0

Det var Vimmerby som var det något starkare laget i den första perioden mot Nybro, dock utan att skapa speciellt mycket hett. Från den andra perioden så var det dock Nybro som höll i taktpinnen och det var också de som vann till slut med 3-0, sista målet i tom kasse. Nikolai Skladnichenko var inblandad i samtliga tre mål.

Nybro får finna sig i att vara favoriter också i eftermiddag, Vimmerby mäktade bara med 16 skott igår och hade svårt att skapa heta målchanser.

Tips: 3-0

Väsby-Halmstad 3-1

Väsby dominerade rätt klart i två perioder och ledde logiskt så långt med 2-0. Men i den tredje så steppade Halmstad upp och när Victor Gagic kunde sätta 2-1 så blev det nerv i matchen. Halmstad har strax efter läge för också en kvittering, men Väsby kunde spelvända och på ett skott långt utifrån så kunde Christian Hägg sätta 3-1 och spiken i kistan. För en gångs skulle ett misstag från normalt så duktiga Jacob Crespin.

Väsby var numret större och det ska mycket till för att Halmstad ska kunna vända och vinna denna matchserie.

Tips: 4-1

Hudiksvall-Boden 4-0

Boden verkade inte riktigt redo för match, för Hudiksvall fick en tämligen komfortabel resa till seger i gårdagens semifinal. Henrik Olsén gjorde 1-0 redan efter fyra minuter och sedan ramlade målen in med jämna mellanrum till en klar 4-0-seger. Enda smolket i Hudiksvalls segerbägare var väl att nämnde Olsén fick kliva av matchen med befarad skada.

Boden kan bättre än man visade och det tror jag man visar redan idag, dock känns Hudiksvall som ett riktigt starkt lag för närvarande.

Tips: 4-2

Kalmar-Sundsvall 4-0

Sundsvall hade inget att sätta emot Kalmar i match ett. Kalmar snurrade långa stunder friskt i Sundsvallszonen och det var mest en storspelande Christof von Burgh som höll Sundsvall kvar i matchen i nästan en och en halv period. Men så kom 1-0 och 2-0 snabbt och efter det så var matchen över. Sundsvall försökte lyfta upp spelet, men Kalmar var ändå för starka och känslan är att Kalmar tar hem detta i raka matcher.

Tips: 5-1

Piteå-Mariestad

I en period så var detta en intensiv, fysisk och underhållande slutspelsmatch. Men sedan gick intensiteten ner högst radikalt, och laget som tjänade på det var Piteå. Man kunde kvittera Mariestads 1-0-ledning i den andra perioden, och efter en händelsefattig tredjeperiod så kunde man i slutet också ta ledningen i sitt tredje powerplay med drygt två minuter kvar att spela. Mariestad hade för övrigt inte ett enda powerplay under hela matchen. Det avgjorde tillställningen, för även om Mariestad var nära kvittering i slutet med stolpskott och även ett öppet mål, så kunde Joakim Högberg till slut spika 3-1 i tom kasse.

Mariestad behöver vara påkopplade i tre perioder för att kunna vinna mot ett spelskickligt Piteå, det var man inte igår.

Tips: 2-2

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar