Spänning in i det sista!

Det bjöds verkligen på spänning in i det sista i dagens matcher. Samtliga fyra matcher bjöd nämligen på spänning och en gick hela vägen till förlängning. I slutändan visade det sig dock att bara en matchserie lever till match fem på onsdag.

Jag försökte greppa så mycket som möjligt, så satt och kollade på två matcher i taget, men skiftade också mellan matcherna för att verkligen få en känsla för alla matcher. Problemet var bara att alla blev så spännande att det var svårt att slita sig ifrån dem…

Karlskrona vidare efter sudden

Den allra mest gastkramande, och den jag kunde se mest av då det blev sudden i matchen, var Karlskronas möte med Visby/Roma. En match som bjöd på två lag som verkligen gav allt, det var mängder med närkamper, täckte skott och åkningar med mjölksyra sprutande ur öronen. Jag har länge eftersökt maxpotentialen för Karlskrona, och den fick vi se idag. Nu gav alla allt, man visade upp allt, och man fick också en seger. Rättvist måste sägas, för efter två rätt jämna perioder, där Karlskrona hade något mer av spelet men där Visby hela tiden var livsfarliga i spelvändningarna, så var det KHK för nästan hela slanten. Långa stunder var det en magiskt spelande Filip Lindblad som räddade Visby, för Karlskrona radade upp chanser, medan Visbys kontraattacker blev glesare och glesare och trubbigare och trubbigare allt eftersom lagets ork tröt. Därför hade säkert många Karlskronasupportrar hjärtat i halsgropen när Visbys skyttekung Emil Öhrvall får ett rent friläge mitt i den fjärde perioden. Viktor Kokman lyckades dock avvärja Emils försök att lägga den mellan benen och sedan tog det bara några minuter innan John Henrion kunde lägga in avgörande målet köksvägen och Karlskrona gick därmed vidare till semifinal.

Dock är det inte idel muntra miner kan jag tänka mig. För i sudden föll lagkaptenen och stora stjärnan Alexander Bergström och åkte med armen före in i stolpen. Han reste sig och åkte raka spåret till avbytarbåset, och höll sig då om armen som såg ut att stå i en konstig vinkel. Jag är rädd för att det är en bruten arm och det skulle vara en tung jobspost för Karlskrona.

Borås grejade en femte avgörande

En annan match som var svår att slita sig ifrån var Borås-Boden. En match där Boden började klart bäst i den första perioden, men rollerna blev ombytta i den andra. Speciellt efter att Borås klarat spel 3 mot 5 i en och en halv minut via mycket uppoffrande spela av de tre forwards(!) som fick chansen att döda tid. Emil Erikssons dödsföraktande skottäckning där han slänger sig med huvudet före och täcker ett skott i slutsekunderna av boxplayet visade vilken uppoffrande attityd laget hade. Skillnaden var att medan Borås målvakt Konstantin Barulin höll tätt när Boden tryckte på i den första perioden, så lyckades inte Carl Hjälm spela lika förtroendeingivande för Boden i den andra. Två mål släppte han förbi sig och det kom att bli matchavgörande. För i den sista perioden jagade visserligen Boden desperat, men de farliga chanserna var lätträknade och det tog ända till 1,16 kvar av matchen innan Robin Höglund kunde reducera, men någon kvittering kom aldrig.

Borås kvitterar därmed till 2-2 i matchserien, och den femte och avgörande matchen spelas nu på onsdag i Boden. Avgör hemmaplansfördelen då? Inget av lagen har ju lyckats besegra det andra på bortaplan.

Halmstad vann grinig match

Den kanske grinigaste matchen var den mellan Halmstad och Strömsbro. Det var en riktigt jämn första period, där Strömsbro först tog ledningen via detta urtjusiga mål.

Klipp från hockeyettan play.

Halmstad kvitterade dock innan perioden var slut. I den andra perioden var det också Halmstad som stod för det klart mesta och bästa. Att man ledde med 2-1 efter den var i underkant. I den sista perioden jagade Strömsbro, och man hade flera riktigt bra lägen att kvittera, men Crispin stod i vägen för allt. Strömsbros krigaranda ska ha stort cred då man hade stort manfall redan inför matchen med bara tio forwards, och man blev dessutom av med två till (Sebastian Linder och Jonathan Backlund) under matchen. Halmstad till semi med 3-1 i matcher.

Sundsvall slog ut förhandsfavoriterna Tyresö/Hanviken

I allettan norra kom Tyresö/Hanviken fyra medan Sundsvall kom sjua, och det var också Tyresö/Hanviken som valde Sundsvall och därmed gick in med lite av ett favoritskap. Men det var Sundsvall som ledde med 2-1 i matcher och det var Sundsvall som var det bättre laget i match fyra. Efter en riktigt tuff och hård första period med mycket fysiskt spel, ett spel som Sundsvall gillar att spela och som kanske Tyresö/Hanviken såg sig nödgade att svara upp emot, så tröt gästernas ork i andra och tredje. Då kunde Sundsvall dominera spelet och hade inte Carl Lidö storspelat så hade Tyresö/Hanviken inte ens varit nära. Nu fick man en sen reducering till 2-1 via dagens snyggaste mål (se nedan), men 3-1 kom sedan i tom kasse och matchen var över. Sundsvall alltså vidare.

Klipp från hockeyettan play.

Lämna ett svar