Betyg på lagen i allettan norra

Då är ”kursen” allettan norra avklarad och efter avslutad ”kurs” är det givetvis dags att få hämta ut sina betyg. Hur har man klarat sig? Då betygen är satta efter förväntan på lagen, så betyder inte högre placering inte automatiskt högre betyg. Så här tycker jag att lagen skött sig i allettan!

Betygssteg:
1=Långt under förväntan
2=Under förväntan
3=Enligt förväntan
4=Över förväntan
6=Långt över förväntan

Väsby

Mitt tips: Tvåa

Kom: Etta

Betyg 5

Väsby har gått som en klocka hela allettan, det är egentligen bara mot Hudiksvall (som man tog noll poäng emot) och någon enstaka match till som man inte vunnit. Till slut vann man norra allettan med sex poängs marginal, och blev bästa seriesegrare i allettorna. Jag förstod innan att de skulle bli ett topplag, men att de skulle imponera så här mycket var långt över förväntan.

Hudiksvall

Mitt tips: Etta

Kom: tvåa

Betyg 2

Hudiksvall var storfavoriter i mina ögon, jag trodde de skulle gå ungefär som Väsby gjort. Men en trög inledning satte käppar i hjulet hela vägen egentligen, och även om man sedan gick väldigt starkt så kom en ny dipp som fällde seriesegerambitionerna. Men man avslutade starkt och tvåan i betyg är stark, men det är svårt att ge godkänt när man är sex poäng från den serieseger jag tog för givet att de skulle ta.

Piteå

Mitt tips: Fyra

Kom: Trea

Betyg 4

Piteå inledde riktigt starkt med fem segrar första sex matcherna och även om det gått lite trögare på slutet så har man varit med i toppstriden hela vägen. Har bland annat vunnit mot både Väsby och Hudiksvall, men tappat lite onödiga poäng mot bottenlagen. Men sammantaget har man klarat sig bättre än vad jag trodde på förhand.

Tyresö/Hanviken

Mitt tips: Åtta

Kom: Fyra

Betyg 5

Tyresö/Hanviken har gått till allettan två säsonger i rad, men missat slutspel båda gångerna. I år trodde jag visserligen att de skulle nå dit, men att de skulle nå en finfin fjärdeplats var över både mina och deras egna förväntningar. Framför allt avslutade man riktigt starkt med åtta segrar sista tio matcherna, och man hade faktiskt möjlighet att komma tvåa hela vägen in i sista omgången. En ruggigt stark alletta av ett lag utan löner i princip.

Boden

Mitt tips: Trea

Kom: Femma

Betyg 2

Boden tog jag för givet att de skulle slåss i toppen. De inledde också allettan lysande med fem raka segrar, sedan kom dråpslaget: Tränaren Roger Forsberg lämnade för Östersund. Efter det så gick det troll i maskineriet, under nya tränaren Per Ljusteräng så hade man ett tag hemska sju raka förluster, samtliga med uddamålet och det var först i de sista två matcherna laget hittade tillbaka på vinnarspåret igen. Sammantaget är dock allettan en besvikelse.

Strömsbro

Mitt tips: Tia

Kom: Sexa

Betyg 5

På papperet har Strömsbro ett svagare lag i år än förra säsongen då man kom åtta i allettan norra, och facitet under östra grundserien var också svagare. Därför höll jag dem som jumbo inför serien. Men laget har tuggat på otroligt bra och var länge med och slogs om en topp 4-placering. Nu tappade man lite på slutet visserligen, men en sjätteplats är ändå väldigt starkt i en tuff konkurrens.

Sundsvall

Mitt tips: Sjua

Kom: Sjua

Betyg 3

Sundsvall tog sig bekvämt till allettan och inledde också allettanspelet starkt med fyra segrar första sju matcherna. Men sedan radade man upp sex förluster i rad och helt plötsligt såg man ut att missa slutspel. Men tack vare en stark avslutning så spurtade man upp till sjundeplatsen, precis som förväntat och räddade därmed trean i betyg.

Nyköping

Mitt tips: Sjua

Kom: Åtta

Betyg 2

Nyköping gjorde en stark grundserie där man kom trea med bra marginal ner till missad slutspelsplats. Därför trodde jag att de skulle klara slutspel med lite marginal, och det såg länge ut som det också skulle bli en bekväm resa mot slutspelet. Men så råkade man in i en riktig formsvacka och förlorade fyra matcher i rad och ställdes då i en avgörande match mot Lindlöven i sista omgången. Nu vann man den, men nog hade jag trott att man skulle slippa ha en nagelbitarmatch i sista omgången.

Lindlöven

Mitt tips: Femma

Kom: Nia

Betyg 1

Lindlöven vann den västra ettan efter att ha spelat imponerande stabilt, framför allt defensivt. Därför trodde jag att de kanske inte skulle vara inblandade i toppstriden, men definitivt att de hade kapacitet för att placera sig i mitten någonstans. Men Lindlöven tappade allt vad stabilitet heter och hade förtvivlat svårt vinna match. Åtta förluster första nio matcherna var en hemsk inledning, och även om man sedan repade sig och tog fyra raka segrar, så räckte det inte till slutspel när man förlorade sista matchen mot Lindlöven. En grov missräkning för laget.

Kiruna

Mitt tips: Nia

Kom: Tia

Betyg 2

Kiruna (IF) förstärkte med några tunga pjäser när lokalrivalen AIF la ner och det trodde jag skulle kunna lyfta laget så att man skulle kunna vara med och bråka lite om en slutspelsplats. Men laget inledde allettanspelet med sex raka förluster och var aldrig med i matchen. Framför allt så läckte man på tok för mycket bakåt, och betyget kan inte blir godkänt.

Lämna ett svar