Märkliga odds på lag till allsvenskan

Jag fick tips om att det går att spela på vilket lag som tar sig till allsvenskan på Coolbet. Idag tänker jag syna oddsen de satt, i mina ögon så finns det nämligen några riktiga bjudodds samtidigt som några odds är klart för låga.

Så här ser oddsen ut:
Kalmar 5,50
Nybro 6
Väsby 6
Troja 6
Hudiksvall 7,50
Piteå 15
Boden 15
Karlskrona 21
Mariestad 26
Dalen 51
Visby 51
Vimmerby 91
Halmstad 126
Krif 126
Tyresö/Hanviken 126
Strömsbro 126
Sundsvall 151
Kalix 151
Tranås 151
Borås 151
Borlänge 201
Nyköping 201
Lindlöven 301
Vallentuna 301

Favoriter till att gå upp i allsvenskan är alltså Kalmar. Kanske logisk sett till att de vann den södra ettan och att man just nu leder den södra allettan. Men i mina ögon är det alldeles för lågt, då Kalmar aldrig ens vunnit ett enda slutspelssteg. Spelet laget spelar är fartfyllt och underhållande, men i mina ögon så är det inte ett spel för tuffa slutspelsmatcher. Laget har problem när det blir tätt och tufft, vilket det blir i match efter match i slutspel och kvalserie.

Men det finns också fler odds som jag starkt avråder från att spela på. Boden hade innan gårdagens seger sju raka förluster, och det är ingen slump. Laget saknar det där extra som krävs för att vinna match efter match. Att man då är sjättehandsfavoriter är alldeles för lågt.

Ett tredje odds som känns väldigt lågt är Karlskrona. I nuläget så är det ju inte ens säkert att de går till slutspel, och spelet hackar minst sagt. Att man då är åttondehandsfavoriter är ju helt galet.

Men det finns också odds som är alldeles för höga, framför allt så är oddsen på Mariestad på tok för högt. Sett till de senaste 13 omgångarna så är man tillsammans med Troja södra allettans bästa lag. Ser man till senaste sju matcherna har Mariestad plockat fem poäng mer än de lag i serien som plockat näst flest (Kalmar och Troja). Hade laget inte varit otroligt skade- och sjukdomsdrabbat i inledningen av allettan så kunde man mycket väl ha rott hem serien. Dessutom brukar laget vara framgångsrika när det blir slutspelshockey. Att man då ger 26 gånger pengarna som niondefavoriter…

Ett annat fint odds, som kanske inte faller in, men som ändå är spelbart, är Tyresö/Hanvikens 126 gånger pengarna. Tyresö/Hanviken är grymt formstarka och kan om resultaten i sista omgången blir de rätta faktiskt komma tvåa i den norra allettan, långt före Boden som ger 15 gånger pengarna, och före Piteå (15 gånger pengarna) och Hudiksvall (7,50 gånger pengarna). Så vill man våga sig på ett långskott rekommenderar jag dem.

Hur är det då med de andra förhandsfavoriterna? Ja Nybro, Troja och Väsby ger alla sex gånger pengarna, medan Hudiksvall ger 7.50. Det är väl rätt rimliga odds, det är svårt att sätta något av lagen före det andra just nu, även om jag nog skulle hålla Troja som knappa favoriter om jag själv skulle sätta oddsen. Men vilket av dessa lag man spelar på hänger nog mer på vilket lag hjärtat slår hårdast för.

Lämna ett svar