Vinnarna och förlorarna under deadline day

Det var inte riktigt samma fart på övergångarna som det varit det senaste åren, men visst hände det en del under säsongens sista möjliga övergångsdag. Men femton ettanklubbar var ändå inblandade i de 21 spelartransaktioner som utspelade sig på deadline day. Men vilka var de stora vinnarna, och vilka var förlorarna? Här är min ranking!

OBS! Endast övergångar som är bekräftade på eliteprospects är medtagna.

Här är vinnarna!

1. Väsby

In

Filip Plars, mv lån från Viggbyholm
Jesper Andersson, f från Wings
Wilmer Lindblad, b från Enköping

Ut

Viktor Olsson, mv lån till Sollentuna

Kommentar: Jag har bara tagit med de övergångar som står på eliteprospects, så därför är inte övergången av Dick Axelsson och Victor Andersson med, men det är ändå Väsby som är de största vinnarna. Jesper Andersson är en riktigt vass värvning från Wings. Han har varit deras klart ledande spelare sedan tre andra toppspelare lämnat. I Wilmer Lindblad får de en offensivt stark back och på målvaktssidan är Viktor Olsson namngiven för Sollentuna, men det är först om Väsby åker ut som övergången blir aktuell.

2.      Mariestad

In

André Astley, c från Surahammar

Kommentar: Mariestads värvning av André Astley är riktigt tung. Laget har jagat en center hela säsongen och i André får de en center som både gör poäng framåt och är vass i egen zon. Dessutom är han en riktigt bra tekare. Precis de egenskaper som Mariestad sökt hela säsongen.

3.      Troja

In

Didrik Jansson, mv från Tyringe

Ut

Milton Rosén, mv till Nyköping

Kommentar: Målvaktsbyte med klar uppsida för Troja. Didrik blir ett bra komplement

4.      Dalen

In

Hampus Pettersson, f från Surahammar

Kommentar: Hampus Pettersson kommer passa bra in i Surahammars spel. En skridskostark ettrig forward som även gör en hel del poäng.

5.      Boden

In

Max Kardewall, b från Skövde

Kommentar: Boden jagade backar intensivt under sluttampen och till slut fick man napp i Max Kardewall. En stor och stark back som är helt ok på rören och trygg med pucken, och som älskar att tacklas, men som kanske saknar lite spelsinne. Men med bra struktur som stöd så kan han absolut tillföra.

6.      Strömsbro

In

Simon Hedlund, f från Tyringe

Kommentar: Kanske ingen spetsvärvning, men en bra breddvärvning som gör laget mindre skadekänsligt.

7.      Mörrum

In

Ivan Björkly Nordström, f lån från Sölvesborg

Kommentar: Jag är lite förvånad över att det blev plus på värvningsfronten i krisande Mörrum, men så blev det. Ivan Björkly Nordström har jag tyvärr inte sett spela, men han har gjort en hel del poäng i tvåan så det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i Mörrum.

Här är förlorarna!

1.      Surahammar

Ut

Hampus Pettersson, f  till Dalen
André Astley, c till Mariestad
Lukas Söderlund, f till Tingsryd

Kommentar: Det var inte givet att Surahammar skulle släppa spelare då de fortfarande har chans på playinspel, men de verkar ha bestämt sig för att chansen att nå dit och utdelningen på den var för liten. För man släppte hela förstakedjan, och det är tre riktigt tunga tapp för laget. Laget som tappat klart tyngst.

2.      Halmstad

In

Albin Blomberg, f från Jonstorp

Ut

Gabriel Säll, f till Tingsryd
Filip Persson, b till Västerås

Kommentar: Jag trodde snarare att Halmstad skulle plocka in spelare med tanke på sin tunna trupp, men nu blir laget istället av med två tunga namn. Filip Persson har varit lagets klart ledande back, och Gabriel Säll har varit en del av förstakedjan. Värvningen av Albin Blomberg kan kanske i alla fall delvis ersätta Säll, men Filip Persson kommer lämna ett stort tomrum efter sig.

3.      Lindlöven

Ut

Joshua Karlsson, b till Örebro

Kommentar: Att ta steget från ettan direkt till SHL tillhör inte vanligheterna, men Joshua Karlsson får nu alltså ta det steget. Lindlövens klart ledande back som med sin storlek och spelsinne betytt massor för laget. Ett tungt avbräck i jakten på en slutspelsplats för Lindlöven.

4.      Skövde

Ut

Max Kardewall, b till Boden
Anton Lundmark, f till Tingsryd

Kommentar: Att Skövde skulle släppa spelare kom inte som någon överraskning med tanke på att slutspelsplatsen nu är helt borta i praktiken. Men att det ”bara” blev två var lite mer överraskande. Visserligen betydde utlåningen av toppbacken Adam Thilander att han hade karens för övergångar och inte kunde bli aktuell, men det fanns fler spelare som kunde varit attraktiva för andra klubbar. Men två lämnade i alla fall till slut. Dels välväxte backen Max Kardewall, dels nyttige forwarden Anton Lundmark. Två tunga tapp, men det kunde ha blivit värre som sagt.

5.      Wings

In

Devin Panzeca, f från Söderhamn/Ljusne

Ut

Jesper Andersson, f till Väsby

Kommentar: Tappet av interna poängligaledaren Jesper Andersson till stora rivalen Väsby är givetvis riktigt tung för Wings. Men värvningen av Devin Panzeca kanske kan plåstra om de värsta såren.

6.      Nyköping

In

Milton Rosén, mv från Troja

Ut

Daniel Fahlström, mv till Kristianstad

Daniel Fahlström har gjort en grym säsong i Nyköping, men laget har ändå en bra ersättare på plats redan i Sebastian Wagner. Milton Rosén kan säkert vara en duglig backup. Men visst är det en försvagning av laget.

7.      Tyringe

In

Simon Sundqvist, b från Sölvesborg
Hugo Nilsson, f från Sölvesborg
Milton Svensson, mv lån från Glimma

Ut

Didrik Jansson, mv till Troja
Simon Hedlund, f till Strömsbro

Kommentar: Tyringe har inte mycket att spela för, men tappet av framför allt Didrik Jansson är tungt. Laget har dock plockat in en del spännande namn från tvåan, det blir spännande att se om någon av dom gör succé.

8.      Enköping

Ut

Wilmer Lindblad, b till Väsby

Kommentar: Enköping har inte så mycket att spela för, men visst svider tappet av den offensiva backen Wilmer Lindblad.

Lämna ett svar