Viktigt, viktigt!


Ikväll kan vi verkligen prata om sexpoängsmatch i toppen av den södra allettan. Kalmar tar emot Troja i en match som mycket väl kan avgöra vilket av de båda lagen som placerar sig överst i tabellen när den summeras. I förlängningen så innebär det att vinnaren av dagens match kommer att placera sig topp två och därmed direktkvalificera sig för semifinal, en plats som mer eller mindre garanterar att man får spela en kvalserie senare i vår. En kvalserie som inte bara ger en chans till att avancera upp i allsvenskan, utan dessutom mycket sköna extrapengar att röra sig med, då en kvalserie generera inkomster på många hundra tusen. Det är med andra ord inte bara tre poäng som står på spel, det är så mycket mer.

Kalmar har tillhört toppen hela allettan. Man har turats om med Nybro att leda serien och har haft en väldigt hög lägstanivå och har imponerat spelmässigt. Laget spelar en fartfylld hockey med mycket rörelse och skills, där farten och rörelsen är lagets vapen. Så länge man har farten uppe så är man otroligt svårstoppade.

Kalmars svaghet är fysiken. Blir Kalmar stillastående så blir man ett lätt byte för ofta tyngre motståndare. Det var det som fällde dom i förra årets slutspel, då Halmstad käkade upp dom med sin fysik.

Troja är nästan motsatsen till Kalmar. De inledde svagt men har sedan utvecklats till en segermaskin där man med sin fysik mal ner motståndarna. Laget har stora och starka backar som gör det svårt att komma in på mål, ja nästan att ens komma in i zon stundtals. Offensivt bygger de mer på tyngd och rakhet, när Kalmar snirklar, så kliver Troja mer nord-syd, in på mål och skym och sedan lägga puckar för styrning eller retur. Troja är tunga och svåra att stå emot.

Trojas svaghet är en följd av deras styrka. Deras storlek gör att de är lite trögare i sidled. Lyckas motståndarna få snurr, snabba pass där Trojas tunga backar måste göra riktningsförändringar, så kan de få svårt att hänga med. Just sådan hockey som Kalmar gillar att spela.

Med andra ord, det ska bli en riktigt spännande match att följa ikväll. Lagen är varandras motpoler, men också varandras kryptonit så att säga, i så motto att det är motståndarnas styrka som är det egna lagets svaghet och vice versa. Nu är bara frågan vilket lag som lyckas utnyttja det andra lagets svaghet bäst!

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar