De är mest beroende av sina importer

Idag har jag sammanställt en stor genomgång av samtliga lags importer. 25 lag har just nu importer i sina trupper, och några är mer beroende av dem än andra. Men vilka är egentligen mest beroende av sina utlänningar? Jag har räknat ut hur stor andelen av lagens mål, assist och poäng som ickesvenskarna har producerat och därifrån har jag räknat ut hur stor andel av lagets totala produktion det utgör. På så sätt kan jag nu redovisa de fem lag som är mest beroende av sina importer.
(Med reservation för ev felräkningar, det var många siffror att addera!)

1. Tyringe

Som ni kan se så gör de fem importerna i Tyringe 47% av lagets mål, de svarar för 33% av lagets assist och därmed 38% av de totala poängen. Inget lag har så stor andel poäng sin poäng gjorda av importer.

2. Borås

Laget som är näst mest beroende av sina utländska spelare är Borås. De har bland annat hockeyettans poängstarkaste import Joni Niko i laget. Precis som i Tyringe så svarar de för 47% av målen, men ”bara” 23% av assisten och därmed 31% av totala poängskörden.

3. Nybro

Nybro är kända för sina finnar, men Janne Väyrynen har hittills bara gjort nio poäng och det bidrar till att ickesvenskarnas andel av poängen stannar vid 30%. Men de är mest beroende av alla lag målmässigt, endast 52% av målen har gjorts av en svensk.

4. Kiruna

Det norrlag med högst andel importerade poäng är Kiruna. 21% av målen, 39% av assisten och 32% av poängen står de fem importerna för.

5. Dalen

Många tänker svenska unga HV-produkter när man tänker på Dalen. Men deras två norrmän och amerikan står för 18% av både målen och assisten och de är med det det lag som är femte mest beroende av sina utländska värvningar.

Omslagsfoto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar