Korta söndagskollen

Idag har jag tagit ledigt från bloggandet, bara umgåtts med dottern och sedan kollat lite på matcherna i den södra allettan. Tanken var att jag skulle ta en ledig dag och ladda lite batterier, den första lediga dagen sedan i somras någon gång. Men nu har inspirationen ändå runnit till så några ord om några av dagens händelser vill jag ändå skriva ner, men inte samma totala genomgång jag brukar ha, det kräver lite för mycket när jag äntligen unnat mig lite ledigt.

Skövde är körda. Trots att man gör tre jättefina mål, se bara målet nedan, och äger matchen totalt i den första perioden och har ledningen långt in i tredje, så lyckas man ändå på något vis förlora. Symptomatiskt för laget är att man trots 2-0-ledning, tappar den till 3-2, men med 1.12 kvar så lyckas man ändå kvittera. Men då tar det bara 11 sekunder så låter man via en serie misstag Dalen ta ledningen igen. Skövde verkar hitta de mest osannolika vägarna att förlora matcher, och nu är de sex poäng från slutspelsplats med sex matcher kvar, det kommer de inte lösa utan det blir en ny tidig sommarträning för laget från Blllingssluttningen. Eller som illvilliga Boisare brukar säga: Första säkra vårtecknet är att man börjar se Sikarna springa i backarna. Eller som kommunalrådet i Mariestad mailade Skövdes kommunalråd: ”Varför ska ni bygga ny isyta till SIK för, de utnyttjar ju den de har bara halva året?”

Klipp från hockeyettan play.

***

Troja är på riktigt. Idag vann de mot Nybro med 2-0, och man släppte knappt till en målchans på hela matchen. Framför allt dominerade man första halvan av första perioden, då parkerade man långa stunder i Nybrozonen. Laget spelar otroligt tajt över hela isen, de är tunga och hart när omöjliga att komma in på kassen emot. Just nu är de ettans bästa lag.

***

Visby fortsätter vara bortastarka. Nu slog man ett formstarkt Tranås, mycket tack vare att Tranås inte alls var på plats första minuterna av matchen, det stod 0-3 redan efter 8½ minut. Sedan spottade Tranås upp sig och gjorde två fina powerplaymål, men Visby försvarade sig väl och lyckades hålla undan och vinna. Nu går Visby om Tranås som är tre poäng före Karlskrona på niondeplatsen, ett Karlskrona som åter en gång kunde vinna en straffläggning. Det är tre av nio poäng som KHK plockat tack vare starka straffskyttar.

***

Intervjuade Mariestadsjunioren Carl-Johan Gustavsson idag (för Bois hemsida, kommer upp imorgon). C-J (som han kallas) hade inte gått upp ur soffan idag. Inte så konstigt kanske då han igår först spelade J20-seriefinal (där han gjorde matchvinnarmålet i sudden och axlade speltid i alla spelformer), och sedan en dryg timme efter den matchen var slut spelade match med massor med minuter med Bois a-lag i deras 4-2-seger mot Kalmar. Man märkte inte ens han var trött i tredje perioden med a-laget, utan åkte på med samma härliga intensitet som om det var dagens första byte. Snacka om fysik och förtroende från tränarna!

***

Väsby fick oväntat hårt motstånd mot Sundsvall, men vann ändå till slut med 3-2. Mycket tack vare detta otroligt dråpliga självmål!

Klipp från hockeyettan play.

Nu ligger man tvåa i serien, två plusmål bara bakom Hudiksvall med en match mindre spelad. Detta sedan såväl Piteå (mot Lindlöven 5-4) som Boden (1-2 mot Strömsbro) överraskande förlorat sina matcher.

Lämna ett svar