Betydelsefulla matcher i söder!

Det spelas bara fem matcher idag, samtliga i söder. Men det är fem matcher som alla är viktiga på sina sätt. Det är något toppmöte, men framför allt matcher med lag som är inblandade kring de nedre strecken.

Allettan södra

Halmstad-Tranås

Viktig match i regionerna strax ovanför det nedre strecket där förloraren riskerar att dras in i kampen om att missa slutspel. Tranås har vaknat till efter en räcka förluster och har nu två raka segrar mot Kalmar och Dalen och blir en tuff uppgift för hemmalaget. Ett hemmalag som kanske tappat lite momentum efter en riktigt stark start på serien, men senast vann man ändå mot Skövde. Tranås vann lagens första möte i en knallhård tillställning med 2-1, mycket talar för att det kommer bli lika jämnt idag.

Visby-Skövde

Sexpoängsmatch i botten på allettan södra. Skövde är jumbo i serien och ”måste” vinna mot tabellåttan Visby för att ha en realistisk chans att få spela slutspel. Det skiljer i nuläget bara tre poäng mellan lagen, så Skövde skulle komma ifatt med en seger, men förlorar man så har man sex poäng upp och det känns mycket då man bara plockat sju på 10 matcher. Skövdes form är svag, fyra raka förluster, och man har dessutom tappat skickliga David Lundmark till tvåanlaget Grästorp (vad hände där?!). Visby vann senast, men då var det bortamatch som gällde, på hemmaplan har man faktiskt fyra förluster på fyra försök i allettan. Det är med andra ord två lag som kommer bryta en trend, och det i en match där massor står på spel. Spännande!

Vårettan södra

Krif-Huddinge

Toppmöte i den södra vårettan. Trean Krif har under tränaren Mikael Tisell hittat rätt i försvarsspelet nu och har hållit två raka nollor. Nu ställs man dock mot femman Huddinges vassa offensiv, så det blir ett skarpare test än vad Mörrum och Tyringe varit. Det skiljer just nu bara en poäng mellan lagen, så det är en klassisk sexpoängsmatch. Vinner Krif så har Huddinges chanser att spela slutspel minskat betydligt, medan om Huddinge vinner så är det dom som är i förarsätet. Blir det utvisningar som avgör matchen? Huddinge har dragit på sig nästan dubbelt så mycket utvisningar och båda lagen har väldigt starka special teams. Huddinge vann lagens första möte för en knapp månad sedan med 2-0, mycket talar i mina ögon för en ny målsnål historia.

Köping-Tyringe

Något av en måstematch för Köping. Tyringe har skaffat sig lite marginal ner till kvalspel, men Köping måste börja vinna för att inta hamna hopplöst långt efter lagen närmast ovanför strecket. Förlorar de idag så är de fem poäng efter med två matcher mer spelade och bara sex matcher kvar, det förstår alla vilket utsatt läge det är. Mycket talar dock för Tyringe i matchen. De har plockat nästan fyra gånger så mycket poäng, de både gör fler och släpper in färre mål och de vann lagens första möte med 5-3. Men då ska man ha klart för sig att Köping ledde inför sista perioden med 3-2 och segern satt väldigt hårt inne. Nu bör Köping dessutom vara supermotiverade med tanke på läget, blir det motivationen som slår klass?

Vimmerby-Segeltorp

Vimmerby ha gjort en bra vårserie och den leder med två poängs marginal trots att man har en match färre spelad. Senast besegrade man toppkonkurrenten Borås borta med 4-3 efter sudden. Dagens motståndare Segeltorp har kanske inte imponerat på samma sätt, men de är ändå en positiv överraskning så här långt. Med sina nio poäng ligger man just nu precis ovanför kvalstrecket och en seger skulle givetvis betyda massor för laget. Men motståndet är som sagt var det tuffaste som går att uppbringa i vårettan, och Vimmerby vill säkert inte slarva bort marginalen man skaffat sig.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar