Så har lagen presterat i allettan norra

I lördags så gick jag igenom hur lagen i allettan södra hade skött sig under den första halvan, nu har det gått halvvägs i andra med och därmed så är det dags att göra en avstämning också för dom. Utifrån hur jag tippade lagen inför serien, så rankar jag lagen som gått bättre eller sämre, det är med andra ord inte säkert att ettan hamnar överst i min ranking, utan det blir det lag som överraskat mest positivt. Nu kööööööör vi!

1. Strömsbro +6

Tippade: Tia
Ligger just nu: Fyra med 17 poäng
(en match mer spelad än övriga dock)

Strömsbro kvalificerade sig för allettanspel först i sista matchen, genom att besegra Vallentuna med knappa 3-2, segermålet föll så sent som med en och en halv minut kvar. På papperet så har man också ett svagare lag än det lag som kom åtta i allettan förra säsongen. Därför trodde jag att laget skulle få det tufft. Men Strömsbro är hela norra allettans största positiva överraskning, de ligger just nu på en finfin fjärdeplats, bara fyra poäng bakom serieledande Boden (dock med en match mer spelad). Strömsbro har slagit alla lag utom topp tre och var faktiskt inte långt ifrån att knipa poäng av serieledande Boden senast.

2. Boden

Tippade: Trea
Ligger just nu: Etta med 21 poäng

Boden var ett av fyra lag jag såg skulle hålla lite högre klass än de övriga i allettan, men att de skulle leda serien är en positiv överraskning. Framför allt inledde man allettanspelet riktigt starkt med fem raka segrar under Roger Forsbergs ledning. Sedan Ljusterängs inträde har det gått lite trögare med två förluster senaste fyra, men så har de också kommit mot två starka lag, Piteå och Hudiksvall. Laget känns välbyggt och tungt och bör ses som favoriter att vinna serien.

3. Piteå

Tippade: Fyra
Ligger just nu: Tvåa med 21 poäng

Har ett par plumpar mot Kiruna och Hanviken men har i övrigt gått rent. Det innebär segrar mot såväl Boden, Väsby och Hudiksvall, med andra ord alla tre lag som fått mest tips inför allettanstarten. Kan laget prestera lika bra varje gång, så man inte tappar poäng mot lagen längre ner, så blir man definitivt en utmanare som seriesegern.

4. Hanviken

Tippade: Åtta
Ligger just nu: Sexa med 13 poäng

Hanviken är ett av bara två lag som vunnit över Piteå och det är verkligen en fjäder i hatten. Men också i övrigt har man gjort det bra och man befinner sig just nu på en fin sjätteplats och har därmed överträffat de flestas förväntningar. Laget har dock spelat sex hemmamatcher och bara tre borta, så det ska bli spännande att se om de också kan leverera lika bra under roadtripsen.

5. Sundsvall

Tippade: Femma
Ligger just nu: Sjua med 12 poäng (en match mindre spelad)

Sundsvall spelar en frejdig och fysisk hockey och så länge de orkar och spelet kuggar i så är det jobbiga att möta. Det var det som gjorde att jag tippade dem så högt som femma. Riktigt så bra kanske det inte har gått då de ligger sjua, men samtidigt har de en match mindre spelad och är bara en poäng bakom sexan Hanviken. Ser ut att bli ett mittenlag.

6. Nyköping

Tippade: Sjua
Ligger just nu: Åtta med 11 poäng

Nyköping hade ett bra momentum ett tag i allettan men verkar ha tappat det på slutet med två förluster mot lag man låg ungefär jämbördigt med. Det har inneburit ett tapp i tabellen och även på denna lista. De har dock bra marginal neråt och böär lösa en slutspelsplats.

7. Väsby

Tippade: Tvåa

Ligger just nu: Trea med 18 poäng

Jag höll Väsby som seriens näst bästa lag efter Hudiksvall. Men trots att Hudiksvall floppatr så har man ändå två norrlag före sig i tabellen. Inledde serien starkt med tre raka segrar, men sedan dess har man blivit ett varannandagslag, man behöver vända det och vinna mer än man förlorar olm man ska kunna utmana om en åtråvärd topp 2-placering.

8. Kiruna

Tippade: Nia
Ligger just nu: Tia med 3 poäng

Jag trodde att Kiruna skulle kunna vara med och hugga på en slutspelsplats, men med bara tre inspelade poäng så är man jumbo med hela åtta poäng upp till Nyköping ovanför strecket. Jag hade förväntat mig rätt mycket mer.

9. Lindlöven

Tippade: Femma

Ligger just nu: Nia med 4 poäng

Lindlöven är mer eller mindre rökta, det lär inte bli något slutspel för dom. Laget har bara lyckats skrapa ihop fyra ynka poäng, sådär 10 mindre än vad de skulle behöva för att de skulle kunna komma undan med ett godkänt betyg. Framför allt har defensiven fallerat, den som var så trygg i grundserien då man kom finfin tvåa…

10. Hudiksvall

Tippade: Etta

Ligger just nu: Femma med 15 poäng

Det kan tyckas hårt att placera dom sist med tanke på lyftet de fått på slutet. Men att som stora favoriter inleda med tre raka förluster, nästan fyra, och därmed parkera på en modest femteplats är långt under förväntningarna. Men helt körd är inte förstaplatsen ännu, men då måste man nog gå rent resten.

Lämna ett svar